SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hekimsen karar aldı! Doktorlar iş bırakacak

Bu haber 09 Ekim 2023 - 7:46 'de eklendi.

Torbalı’da çok sayıda üyesi olan Hekimsen, bir günlük iş bırakma kararı aldı. Son olarak Şanlıurfa’da meydana gelen şiddet olayı sonrasında bir günlük iş bırakma kararı alan sendika üyesi sağlıkçılar 9 Ekim Pazartesi günü (bugün) yurt genelinde iş bırakma kararı alındı.

Diğer sendika üyelerinden iş bırakma eylemine destek verilip verilmeyeceği ise bilinmiyor. Öte yandan Hekimsan yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddet, bugün hekimler için kabul edilemez bir noktadadır. Gerekli ve yeterli önlemlerin alınmaması, alınan önlemlerin uygulanmaması, hukuki kararların işlevsizliği, hekimlere yapılan haksızlıkların ve değersizleştirmenin görmezden gelinmesi, sağlıkta şiddetin halk arasında normalleştirilmesi, sağlık politikalarının yetersizliği gibi birçok olay, geldiğimiz bu noktanın sebepleri arasındadır. Yaşanılan tüm bu olaylara hukuki ya da bürokratik alanlarda gerekli yanıt verilememektedir” ifadelerine yer verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.