SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hedef 1,2 milyon kişiye istihdam

Bu haber 12 Eylül 2018 - 12:59 'de eklendi.

İŞKUR’un işbaşı eğitim programları artarak sürüyor. Philip Morris/Sabancı tarafından gerçekleştirilen Phide programının mezuniyet töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, “Hedefimiz 1 milyon 250 bin kişinin istihdam edilmesi” dedi.

İŞKUR’un iş başı eğitim programı kapsamında, Philip Morris/Sabancı tarafından düzenlenen eğitimde mezunlar sertifikalarını aldı. İzmir Torbalı’daki üretim merkezinde “Phide’ler Philsa’da Büyüyor” mezuniyet töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, dünyanın bir numaralı sorununun istihdam olduğunu belirtti. İşsizlikle mücadeleye birçok kaynak ayrıldığını belirten Kabak, “2017 yılında 1 milyon 58 bin kişi işe yerleştirildi. Bu yıl da hedefimiz 1 milyon 250 bin kişinin istihdam edilmesini sağlamak” dedi.

SANAYİ 5.0 GÜNDEMDE

Endüstri çağları arasında artık zamanın kısaldığına vurgu yapan Kabak şöyle konuştu: “Şu anda Sanayi 4.0 tartışılırken, Sanayi 5.0 gündemimize girdi. Biz artık çalışmalarımızı Sanayi 5.0’a göre yapıyoruz. Bir süre sonra meslekten çok başka yetenekler devreye girecek.”

508 BİN VATANDAŞA ALTIN BİLEZİK

İşbaşı eğitim programlarının önemine değinen Kabak, bu programların sanayicinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirdiğini belirterek, “İşbaşı programları sayesinde 2017 yılında 508 bin vatandaşımızın koluna altın bilezik taktık. Bu programlara katılanların yüzde 70’i işe başladı. Biz bunu özel sektörümüzün katkısıyla başardık” dedi. Törende bir konuşma yapan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş da üretken istihdamın desteklenmesinin büyük önem taşıdığına inandıklarını söyledi. Altıntaş, “İŞKUR ile olan iş birliklerini sürdürerek, farklı sahalara da taşımayı amaçlıyoruz. Ülkemiz; yetenekli ve yetkin işgücü kapasitesi yüksek bir ülke” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.