SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hayata en iyi şekilde hazırlanıyorlar

Bu haber 02 Haziran 2021 - 23:15 'de eklendi.

TORBALI’DA eğitim veren Özel Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar hayata hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyorlar. Okul öncesi eğitimin amacının çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmak olduğunu söyleyen Okul Müdürü İzlem Karaoğlan, “Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Aileler, çocukları için tüm imkânları ve en iyi yetiştirme koşullarını Alpkent Mahallesi’ndeki Özel Torbalı Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde bulabilir” dedi.

KÜÇÜK YAŞLARDA SAĞLIKLI BİR ORTAMDA GELİŞİMİ ÖNEMLİ

EĞİTİMİN ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi olduğunu ve bunun doğru iliklenmesi gerektiğinin altını çizen Karaoğlan, “Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır. Biz de bu ortamı Özel Torbalı Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde sağlıyoruz” dedi.

EĞİTİMİN SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULMALI

SAĞLIKLI ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlı olduğunu dile getiren İzlem Karaoğlan, “Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, kreş ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.