SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Havin’in yaşama sevinci, hastalıkları alt etti!

Bu haber 24 Ocak 2023 - 10:27 'de eklendi.

İki yaşından itibaren zorlu ameliyatlar geçiren, beş yaşında kansere yakalanan Havin; 10 yıllık mücadelenin ardından kötü günleri geride bıraktı, hayata döndü.

HENÜZ 2 yaşındayken karaciğer nakli olan, 5 yaşında lenf kanserine yakalanan Havin Ayata (13) tam bir yaşam savaşçısı çıktı. Havin, ameliyatları ve kemoterapileri geride bırakıp yaşıtlarıyla okula gitmenin mutluluğunu yaşarken kızına donör olup ikinci hayatın kapılarını açan anne Medine Ayata (40), “Şimdi çok şükür, tüm kötü günleri geride bıraktığımıza inanıyorum” dedi.

KORKU İÇİNDEYDİK

YAŞADIKLARI zorlu süreci anlatan, Havin’in üç günlükken sararmaya başlaması üzerine gittikleri hastaneden bir daha çıkamadıklarını belirten Medine Ayata, “ Havin’e bilier atrezi (safra kanalları yokluğu) tanısı koyuldu. Henüz 2 aylıkken geçici kanal açma (kasai) ameliyatı geçirdi ve sonra karaciğer nakli kararı alındı. Kent Hastanesi’nde 2 yaşındayken operasyon geçirdi. Havin 5 yaşına geldiğinde bu kez ince barsak lenf kanseri tanısı koyuldu. Havin’in İzmir’deki iki üniversite hastanesinde kanser tedavisi gördü. Her şey iyi gidiyor derken iki kez diyaframı patladı, bunun için de iki kez ameliyat oldu, geçici körlük yaşadı. Havin elimizde canlı bombaydı. Her an yeni bir sağlık sorunu yaşayacağı korkusu içindeydik” diye konuştu.

KONTROLLER OLUMLU

KARACİĞER naklini gerçekleştiren İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucusu Prof. Dr. Murat Kılıç ise, “Karaciğer nakli açısından Kent Hastanesi’nde de kontrolleri sürüyor. Havin 10 yıldır takibimizde. Son kontrolünde de çok iyi bulduk. Çok düşük kiloda nakil yaptığımız hastamız şimdi yaşıtlarından farksız. Sağlıkla büyüyor” bilgisini verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.