SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Havalar soğudu, tezgahlarda balık bollaştı

Bu haber 16 Ocak 2024 - 1:38 'de eklendi.

Ege Denizi’nde fırtına sonrası havanın soğuması ile balık çeşitlenip, bollaştı. Hamsi en çok ilgi gören balık olurken, balıkçılar, bolluğun tezgahlara ve fiyatlara yansıdığını söylediler.

EGE Denizi’nde yaşanan ve balık avcılığını vuran fırtına, etkisini yitirdi. Fırtına sonrası havanın soğuması ile balık çeşitlenip, bollaştı. Sardalya ve hamsinin kilosu 70, palamut 60 liradan satışa sunulurken, çipuranın kilosu 250 liradan başlayan fiyatlar ile tezgahta yerini aldı. Hamsi ise en çok ilgi gören balık oldu.

‘BALIKLARIN KİLOSU ORTALAMA 70 TL’

BALIKÇILAR, çeşitlilik açısından verimli bir sezon geçirdiklerini belirtip, “Vatandaşlar en çok sardalya, hamsi, istavrit, palamut gibi çeşitleri tercih ediyor. Sezonu olduğu için bu balık çeşitlerinde bolluk yaşanıyor. Bu balıkların kilosu ortalama 70 TL. Genel olarak da balığın fiyatı, kırmızı et ya da tavuk etine göre daha uygun. Özellikle bu sezonda vatandaşlara bol bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.