SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hastanenin Üroloji Kliniği’nde ‘lazer ile taş kırma’ işlemleri başladı!

Bu haber 06 Nisan 2022 - 22:13 'de eklendi.

Son yıllarda birçok başarılı operasyonu bünyesinde gerçekleştiren Torbalı Devlet Hastanesi’nde, yeni alınan cihazlarla böbrek ve mesane taşları lazer tekniğiyle vücutta kesi yapılmadan kapalı ameliyatla yok ediliyor

Torbalı Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğinde kullanılmak üzere böbrek taşı ameliyatları için lazer ile taş kırma cihazı alındı. Son teknoloji cihazlar ile hastaneye başvuracak olan hastalar artık lazerle  böbrek taşından kurtulacaklar. Torbalı Devlet Hastanesi yönetimi tarafından hastaneye kazandırılan Holmium lazer cihazı ile ilk operasyon başarıyla yapıldı.

Torbalı Devlet Hastanesi Üroloji polikliniğine idrar yapamama ve idrarda kanama şikayeti ile gelen 77 yaşındaki H.K. isimli hastada, ilaç tedavisine yanıt alınamayan prostat büyümesi ve beraberinde idrar kesesinde taş saptanması üzerine ameliyat planlandı.

Gerekli hazırlık sonrası hastaya, hastanemizde ilk kez lazer cihazı yardımı ile kapalı yöntemle önce taş kırılması ve aynı esnada prostat ameliyatı başarılı bir şekilde uygulandı. Hasta kısa bir sürede şifa ile taburcu edildi.

Lazer cihazı ile yapılan işlemler, Ürolojik taş ameliyatları başta olmak üzere birçok ameliyatta kullanılan, ameliyat ve iyileşme sürelerini hızlandıran yöntemlerdir. Üroloji Uzmanları Op. Dr. Ali Eroğlu ve Op. Dr. Güven Üstün tarafından başarıyla gerçekleştirilen bu operasyon, Torbalı Devlet Hastanesinde lazer cihazı kullanılarak yapılan ilk taş ameliyatı olması dolayısıyla bir ilk özelliğini taşımaktadır. Bu cihaz ile birlikte birçok hastanın tedavisi, hasta sevkine gerek kalmadan hastanemizde yapılabilir hale gelmektedir.

Holmium lazer ile yapılan üreter taşı ameliyatları hasta için büyük bir konfor sağlıyor. Hasta ameliyatın olduğu günün akşamında bile eve gidecek hale gelirken, bu hastalar her ihtimale karşı hastanede bir gün gözetim altında tutuluyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.