SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hastaneler ‘Yer yok’ diyor ama Defne yaşamak istiyor

Bu haber 13 Aralık 2023 - 0:56 'de eklendi.

3 ay önce ileri derece lösemi teşhisi konulan Defne Çevik, yaşamak için büyük savaş veriyor. Kemoterapi ve yoğun bir tedavi sürecine maruz kalan Çevik’in tekrar sağlığına kavuşması için Lösante’de tedavi olması gerekiyor. Ancak bu hastanede yer olmadığı iddiasıyla, hastaneye kabul edilmeyen Defne, ailesinin gözleri önünde eriyor.

ÇAPAK Mahallesi’nde yaşayan 6,5 yaşındaki Defne Çevik, 3 aydır lösemi (Kan kanseri) ile mücadele ediyor. Bu yıl okula başlayan ancak baş gösteren sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü hastanede lösemi tanısı konulan Defne Çevik, ileri derecede lösemi hastası. Kemoterapi ve yoğun bir tedavi sürecine maruz kalan Çevik’in tekrar sağlığına kavuşması için Ankara’da LÖSEV’e bağlı olan Lösante’de tedavi olması gerekiyor. Ancak bu hastanede yer olmadığı iddiasıyla, hastaneye kabul edilmeyen Defne Çevik, günden güne ailesinin gözleri önünde eriyor.

BELİRLİ aralıklarla tedavi ve kemoterapi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de yer olmadığı için 2 günden fazla tutulmayan Defne, Çapak’taki evinde enfeksiyon riskiyle karşı karşıya. En ufak enfeksiyon kapması durumunda hayatını kaybetmesi içten bile olmayan Defne’nin ayrıca bir takım tahliller için ciddi paralar ödemesi gerekiyor. Son olarak geçtiğimiz gün 3 bin Euro bedeliyle tahlili gerçekleşen Defne, Lösante’ye kabul edildiğinde tüm tahlilleri ücretsiz olacak. Engelli bir işçi babamım kızı olan Defne, sobalı evde yaşıyor. Ancak sobayı, doktorlar enfeksiyon riskine karşın yasaklamış durumda. Aile kendi evlerinde ısıtamadıkları çocuklarını ne Ege Üniversitesi’ne ne de Lösante’te kabul ettirememiş durumda.

YETKİLİLERE çağrıda bulunan baba Ali Ekber Çevik, “Defne’miz yaşasın istiyoruz. Ancak bizim gibi kimse çaba göstermiyor. Kızımın iyileşmesi için Lösante’ye yatırılması lazım. Ancak yer yokmuş. Enfeksiyon kapmaması için Ege Üniversitesi’nde yatılı tedavi görmesi lazım burada da yer yok denip daha anestezinin etkisi geçmeden eve gönderiliyoruz. Tahlillere para yetiştiremiyoruz. Son tahlile 3 bin Euro ödedik. Daha 7-8 tahlil olması gerekiyor. Bunlar Lösante’de ücretsiz. Yetkililer bize yardım etsin. Bir çocuk yaşamak istiyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.