SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hastanede psikososyal destek birimi kuruldu

Bu haber 08 Mart 2023 - 0:57 'de eklendi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için Torbalı Devlet Hastanesi’nde psikososyal destek birimi kuruldu.

HASTANEDEN yapılan açıklamada, deprem bölgelerinden şehre gelen vatandaşlar için psikososyal destek birimi oluşturdukları ifade edildi. Hastaneye depremzede vatandaşların başvuru sonrasında ilgili poliklinikten psikososyal destek birimine yönlendirdiklerini ifade eden yetkililer, ‘Gereklilik halinde psikiyatri görüşleriyle, psikiyatri hekimlerimizle de görüşebilmektedirler. Ekstra klinik poliklinik bir başvurusu gereken diğer tüm depremzede vatandaşlarımız gibi sosyal destek ihtiyacı olan vatandaşlarımız da randevusuz olarak hizmet vermekteyiz’ dedi.

‘RANDEVUSUZ BİR ŞEKİLDE HİZMET ALABİLMEKTE’

HASTANE yetkilileri: ‘Hastaneye o bölgeden gelip de yatış olan vatandaşlarımız oldu. Onlarla yakından ilgilendik, birebir temas kuralların tamamını da taburcu ettik. Buraya başvuran, olan, olmayan, deprem bölgesinden gelen ya da yakınları bütün herkes hastanemizden randevusuz bir şekilde hizmet alabilmekte’ diye konuştu.

‘SOSYAL DESTEK HİZMETİ SAĞLAMAKTAYIZ’

DEPREMZEDE vatandaşların bazılarında ruhsal yıkımları olduğunu anlatan yetkililer, ‘Depremzede vatandaşlarımız gelmekteler ve bazılarının ruhsal yıkılmaları olmakta. Biz de bu kişileri için psikolog sosyal destek hizmeti sağlamaktayız. Depremzede vatandaşlarımız gerekli değerlendirmelerin ardından tarafımıza yönlendirilmekte ve randevusuz olarak kendilerine hizmet vermekteyiz’ ifadesini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.