SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hastanede, Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği düzenlendi

Bu haber 04 Kasım 2023 - 11:27 'de eklendi.

Tıorbalı Devlet Hastanesi’nde Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında etkinlik düzenlendi. Kurulan stantta, hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla bilgi verildi ve broşürler dağıtıldı.

ETKİNLİKTE meme kanseri hakkında bilinçlendirme yapıldı ve tarama yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

TÜRKİYE’DE ve dünyada kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden bir olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkıyor. Her yıl ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak belirlenen Ekim ayında yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme etkinlikleriyle, dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etmeyi amaçlanıyor.

MEME kanseri farkındalığı kapsamında Torbalı Devlet Devlet Hastanesi’nde broşürler kullanılarak vatandaşlara ve çalışanlara meme kanserinde erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi, meme kanseri belirtileri, tarama yöntemi ve merkezleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Stanttaki yetkiler tarafından kadınlara 20 yaşından sonra her ay ideal olarak adetin başlangıcından 7-10 gün sonra ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi, 2 yılda bir sağlık kuruluşunda muayene önerildi. 40-69 yaş arası kadınlara ise; ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir kez klinik muayene, 2 yılda bir kez mamografi çektirmesi tavsiyelerinde bulunuldu.

ÖTE yandan, Türkiye’de kanser taramalarının tüm illerde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatılarak vatandaşlar belirlenen süreler içerisinde tarama yaptırmaları konusunda uyarıldı. –

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.