SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Haşim Candan, Ayrancılar’da son yolculuğuna uğurlandı

Bu haber 25 Ekim 2022 - 2:07 'de eklendi.

Haşim Candan önceki gün gözyaşları ile son yolcuğuna uğurlandı. Hayatını sendikal mücadeleye adayan ve Türk sendikalaşma tarihine mal olmuş olan, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Örgütü’nün de emektar isimlerinden Haşim Candan’ın ölümü ilçede büyük bir üzüntü ile karşılanmıştı.

CANDAN önceki gün Narlıdere Cem Evi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Ayrancılar Mezarlığı’na defnedildi. Haşim Candan son yolculuğuna çok sayıda seveni tarafından uğurlandı. Cenaze törenine Haşim Candan’ın dost ve akrabalarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, CHP’li milletvekilleri, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ile çok sayıda CHP üyesi katıldı.

ÖMRÜNÜ hak aramaya adamış bir sendikacı ve devrimci olan Haşim Candan’ın ölümü de yaşamı gibi oldu. Belediye – İş Sendikası Genel Kurulu için Ankara’ya davet edilen ve kürsüde hizmetlerinden dolayı kendisine onur ödülü verilen Haşim Candan, yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak yaşamını yitirmişti. Candan’ın son sözleri de sendikal mücadele üzerine olmuştu.

BAŞKAN DEMİR DUYGUSAL BİR PAYLAŞIM YAPMIŞTI

CANDAN’IN ölümü üzerine duygusal bir paylaşım yapan CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir şu ifadelere yer vermişti: “Haşim Candan… Türkiye’ye mal olmuş bir sendikacı, bir devrimci, bir Cumhuriyet insanı… Torbalı CHP olarak ağabeyimizi, yoldaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Haşim abi vefat etmeden 10 saniye önce çekilmiş bir fotoğraf ve son sözlerinde “Ben son nefesimi sendikamda, sendikama bağlı vermek isterim. Çünkü onurumu, şerefimi, bugünkü çoğu şeyimi sendikamda kazandım.” diyor. Biz senden razıyız ağabey, hakkımız varsa sonuna kadar sana helal olsun. Işıklar yoldaşın, mekanın cennet olsun”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.