SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hasadı zahmetli, yemesi lezzetli…

Bu haber 16 Ocak 2022 - 22:16 'de eklendi.

Türkiye’nin önde gelen sebze üretim merkezlerinden Torbalı’da kereviz hasadı devam ediyor.

İZMİR’DE kereviz üretimi geçen yıla göre azaldı ancak fiyatların artması üreticiyi memnun etti. Türkiye’nin önde gelen sebze üretim merkezlerinden Torbalı ilçesinde kereviz ekili bahçelerde hasat devam ediyor. Ovada devam eden hasatta işçiler soğuk ve yağışlı havaya rağmen ‘tarlaların beyaz elması’ olarak adlandırılan kerevizleri toprağın altından çıkarıyor.

DÜŞÜK kalorisi nedeniyle tercih edilen sebzeler arasında yer alan kereviz, Temmuz-Eylül aylarında toprakla buluşuyor, Aralık-Ocak aylarından itibaren tek tek sökülerek traktörlere yükleniyor.  Tazyikli su altında çamurlarından arındırılan ürünler İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere yurt genelindeki haller ve marketlere yönlendiriliyor.

SAĞLIKLI beslenme ve diyet programlarında tavsiye edilmesi nedeniyle talebin her geçen gün arttığına dikkati çeken yetkililer, bu sezon iklimsel koşullar nedeniyle üretimde bir miktar gerileme yaşandığını kaydedildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.