SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hasadı tamamlanan araziler hiç boş kalmadan yeniden ekiliyor

Bu haber 24 Nisan 2023 - 23:04 'de eklendi.

Torbalı’daki tarım arazileri kelimenin tam anlamıyla hiçbir zaman boş kalmıyor. Hasadı tamamlanan ürünlerden boşalan araziler vakit kaybedilmeden yeni ekim için hazırlanıyor.

ARAZİLERİNDEKİ kış mahsullerinin hasadını tamamlayan üreticiler bu yıl vakit kaybetmeden yaz ürünleri ekti. Üreticiler ekim hızını arttırarak bir yıl içerisinde ekim sayısını dörde kadar çıkarttı.

İLÇEDE makine, tekstil, gıda gibi sektörler başta olmak üzere çok sayıda alanda üretim yapan fabrikaların sayısının artmasıyla birlikte son verilerek göre ihracatta 66 ili geride bıraktık. Sanayi tesisleriyle büyüyen ekonomik atılımlara tarım ve hayvancılığında eklenmesiyle beraber Torbalı’da her mesleğe iş imkanı sağlanıyor.

BÖLGEDEKİ en eski meslek dallarından olan tarımsal faaliyetler ise yılın her dönemi popülerliğini koruyor. Kış döneminde pırasa, kereviz, karnabahar en fazla ekim alanlarına sahip olurken yaz aylarında ise üreticilerin tercihi domates, tane mısır, pamuk, biber ve karpuzdan yana oluyor.

BİRBİRİNDEN farklı ürünlerin ekildiği Torbalı verimli tarım arazilerinde her sezon ekim ve hasat yapılıyor. Arazilerini bir an bile olsun boş bırakmayarak üretimden vazgeçmeyen çiftçiler sayesinde ilçede mevsimine göre taze ürün bulmak kolay oluyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.