SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hasadı biten tarlalarda hayvanlarını otlatıyorlar

Bu haber 05 Eylül 2022 - 9:57 'de eklendi.

Yazlık mahsullerde bitme dönemine yaklaşırken, hasadı tamamen sona eren tarlalar çobanlara yaradı.

TARIMA dayalı sanayi bölgesi olarak anılan ve göç alan bir ilçe konumunda bulunan Torbalı’da, yaklaşık 330 bin dekar ekilebilir tarım arazisi bulunuyor. Yaklaşık 10 bin kayıtlı çiftçi ailesinin faaliyetlerini yürüttüğü kentte nüfusun yüzde 60’ı tarım ve hayvancılıkla geçinirken, yazlık ürünlerde devam eden hasat çalışmaları, hem tarım hem de hayvancılık sektörüne hareket getirdi.

YAZLIK ürünler mevsimlik tarım işçilerinin tempolu çalışmasıyla tarlalardan iç piyasaya aktarılırken, tarlalarda kışlık ürünlerden kalan atıklar da çobanlara yaradı.

YEM masraflarının kurlardaki dalgalanmalar nedeniyle yüksek fiyattan üreticiye ulaştırıldığını kaydeden çobanlar, yem masraflarını minimum seviyeye düşürmek için hasadı biten tarlalarda hayvanları otlattıklarını belirtti.

HASAT işlemi sona eren noktalarda bulunan atık yazlık ürünlerin yaprakları ya da gövdesinin hayvanlar için bulunmaz bir lezzet olduğuna dikkat çeken küçükbaş hayvan bakıcıları, yer sahiplerinin hasat bittikten sonra hayvanların otlatılması için izin vermelerinin hem kendileri için hem de tarla sahipleri için olumlu olacağını dile getirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.