SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hareketsiz yaşam boyun fıtığına zemin hazırlıyor

Bu haber 19 Mart 2023 - 0:23 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Karaağaç, “İnsanda 7 adet boyun omuru vardır ve ilk 2’si haricinde omurlar arasında yük taşımaya yarayan kıkırdaklar mevcuttur. Yaşla ve zormalarla beraber kıkırdakların bozulması sonucunda omurilik kanalına doğru taşması sonucunda boyun fıtıkları oluşur” dedi.

  1. DR. Karaağaç, “En fazla 5 ve 6. boyun omurları ve 6 ve 7. boyun omurları arasında fıtıklaşmalar görülür” dedi. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Karaağaç, konu hakkında önemli bilgiler verdi.

TINAZTEPE’Lİ Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı, “Boyun fıtıkları her yaşta görülebilir ancak en çok orta yaşlarda ortaya çıkar. Belli pozisyonda başı uzun süreli tutmak(bilgisayar başında, kitap okurken, cep telefonuna bakarken vs), hareketsiz yaşam, omurgaya kontrolsüz yük bindiren egzersiz ve sporlar sayılabilir. Ama ne kadar dikkat ederseniz edin, kişilerin veya ailelerin kıkırdak yapısındaki doğuştan zayıflıklar rahatsızlığa zemin hazırlar.

HASTALARIN en önemli şikayetleri boyun ve/veya kol ağrısı, kolda uyuşma ve kollarda, ellerde kuvvetsizlik gelişmesidir. Boyun ağrılarına neden olan bir takım kas iskelet sistemi rahatsızlıkları da olduğu için bunların ayırt edilmesi önemlidir.

HASTALIĞIN tanısında en önemli şey hasta ile konuşup ipuçları elde etmek ve muayenedir. Sonrasında röntgen, cervikal MR, tomografi, EMG (sinir ölçümü) gibi tetkikler yapılarak tedavi stratejisi belirlenir. Boyun ağrısı olanlarda cerrahi öncesinde medikal tedaviler ve fizik tedavi gibi yöntemler denenebilir. Cerrahi için kolda ağrı, uyuşma ve kuvvetsizlik yönlendirici olmaktadır. Hastanın muayenesinde sinir fonksiyonlarında bozulma saptanırsa ameliyat önerilir. Mikrocerrahi yöntemi kullanılarak  yüzde 90-97 oranında bir rahatsızlığımızdan kurtulabiliriz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.