SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hangisi daha çok kazandırır: Döviz mi gayrimenkul mu?

Bu haber 22 Ekim 2023 - 10:01 'de eklendi.

Kazanç sahipleri, birikimleriyle her daim en akıllıca yatırımı yapmaya çalışır. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, yastık altındaki birikimleri ya da gelirleri en kazançlı şekilde değerlendirmek için öncelikle döviz ve gayrimenkul piyasalarının durumunu araştırmak gerektiğini söyledi.

FİLİZ, “Parasını katlamak isteyip riske girmeye de hazır olanlar bulunabileceği gibi parasının hiçbir kuruşunu kaybetmeden güvenli bir yatırıma kanalize etmek isteyenler de çıkabilir. Her iki piyasanın da artılarını ve eksilerini değerlendirip ona göre bir yatırıma yönelmek gerekir” dedi.

RİSKLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, “Döviz piyasası; ekonomik, sosyal ve siyasal krizler karşısında son derece hassastır. Mesela birikimini dolara yatıracakların para piyasalarındaki iniş-çıkışları da göz önünde bulundurması gerekir. Paranızı doların yükseldiği bir dönemde bekletmek daha uygundur. Doların sabit seyrettiği ancak piyasaların gergin olduğu dönemde ise yine hamle yapmamak gerekir. ‘Döviz mi gayrimenkul mu?’ diye hala kararsızsanız, yakın dönem piyasa hareketlerini de incelemeniz doğru olur” şeklinde konuştu.

KONUT ALIMI DÜZENLİ GELİR YARATIR

“TÜKETİCİLERİN yatırımları yaparken tüm değişkenleri değerlendirmesi gerekir” diye sözlerini sürdüren Başkan Filiz, “Yatırımcılar gelir durumuna göre hareket ederse daha az riske girer. Risklerden korkan ve en kısa zamanda parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul daha az sürprizlere açık ve doğru bir seçim olur. Dövize yatırılmış bir birikim her zaman harcanmaya hazır bir kaynak olarak görüldüğünden birikiminizi ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanıp eritebilirsiniz. Ayrıca gayrimenkule yatırılmış bir kazanç, satın alınan konut kiraya verilirse düzenli bir gelire dönüşür. Döviziniz için vadeli bir hesap açabilirsiniz elbette ancak dövizde düşüş yaşanırsa yine paranızın değeri de düşecektir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.