SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hamsi Rusya’ya kaçtı, fiyatlar arttı

Bu haber 11 Mart 2021 - 9:54 'de eklendi.

Denizlerde son günlerde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar ava çıkamayınca, tezgahlarda balık çeşitleri azaldı. Karadeniz’in en güzel balıklarından hamsi işse şu an Rusya’ya gitti.

DENİZLERDE son haftalarda etkili olan fırtına balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçıların şiddetli rüzgar yüzünden tekneleriyle denize açılıp, avlanamaması nedeniyle tezgahlar neredeyse boş kaldı, balık fiyatları da arttı. Torbalılı balıkçılar, ek tedbirlerle avı yeniden başlayan hamside, sürülerinin daha soğuk olan Rusya’ya yöneldiğini ifade etti. Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, “Balıkçı tezgahlarında; hamsinin kilosu 20-30 liradan satışa sunuluyor” dedi.

KARADENİZ HAMSİSİ, RUSYAYA GİTTİ

BALIKÇI Öztaş, fırtına nedeniyle denize açılamadıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Balık, soğuğu ve fırtınayı çok sever, bu nedenle soğuk olunca balıkçıların yüzü güler. Balık bol olur, fiyatlar da düşer. Ancak bu sene çok karışık durumlar oldu, soğuk hava bekledik hava çok sıcak oldu. Bir denge kuramadık. Şimdi de son günlerde şiddetli rüzgar var, bu durum da balığı etkiledi. Tekneler, denize açılamadığı için çok az balık geldi ve fiyatlar da arttı. Herkesin istediği bir çeşitlilik tezgahlarda olmadı. Karadeniz’in en güzel balıklarından hamsi, şu an Rusya’ya gitti.”

HAMSİ YERİNE BAŞKA BALIKLARA YÖNELDİLER

TURGUT Öztaş sözlerine şöyle devam etti; “Rusya, buraya göre çok daha soğuk olduğu için orada daha iyi hamsi var. Müşterilerimiz de bu duruma tepki gösteriyor, artık hava soğudu, neden hamsi yok, fiyatlar düşmüyor diyorlar. Hava soğuk olabilir ama denize açılamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. Müşterilerimiz hamsinin olmadığını bildiği için mezgit, barbun, levrek, çipuraya yönelmiş durumda…”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.