SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hamsi avı yasağı fiyatları 30 liraya kadar çıkardı, vatandaş sardalyeye yöneldi

Bu haber 27 Ocak 2021 - 11:16 'de eklendi.

Torbalı’da, hamsilerin halen büyük bir bölümünün avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında olmasından dolayı getirilen av yasağı sonrasında fiyatlar 30 liraya kadar çıktı. Hamsi fiyatının yükselmesi sebebiyle rağbetin azaldığı hamsinin yerini diğer balıklar aldı. Özellikle sardalye yoğun ilgi görüyor.

TARIM ve Orman Bakanlığı, Karadeniz’in ülkemiz karasularında bulunan hamsilerin halen büyük bir bölümünün avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında olduğu ve et veriminde bir artış olmadığının tespit edilmesinin ardından 28 Ocak’a kadar küçük boy hamsilerin avlanmasını yasakladı. Bakanlık tarafından getirilen yasakla birlikte Torbalı’da hamsinin kilosu 30 liraya kadar çıktı. Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, balık az çıktığı için fiyatların yükseldiğini belirterek, “Hamsi fiyatlarında yükselme var. Ufak hamsi 1 ay önce boldu. 10 liraya kadar fiyat düşmüştü. Fakat bakanlık 28 Ocak’a kadar ufak hamsiyi tutmayı yasakladı. Şu anda iri hamsiye izin var. Hamsiye de mevsimi olduğu için talep var. Balık da az çıktığı için fiyat yükseldi. Vatandaş da sardalyeye yöneldi” dedi.

“İZİN VERİLİRSE YİNE 15 LİRAYA KADAR DÜŞER”

HAMSİNİN balık tezgahlarının vazgeçilmezi olduğunu ve yasağın kalkmasıyla birlikte fiyatların 15 liraya kadar düşebileceğini söyleyen Öztaş, “Mevsim itibariyle hamsi vazgeçilmezdir. Hamsi balığı bu tezgahın temel direğidir. Diğer balıkları da satıyoruz. Sardalye ve barbun güzel bu aralar. Mezgit fena değil ama tezgahın temel direği hamsi. Hamsi olmayınca bizim de vatandaşın da boynu bükülüyor. Fiyatlar hamsi harici çok yüksek değil aslında. Yasak ayın 28’inde sona erecek. Bakanlık 28’inden sonra müsaade verirse ve balık da buradan kaçmadan tutulabilirse fiyatlar yine 15-20 liralara ineceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.