SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Haberleri bile olmadan, sıfır evleri ‘park bahçe’ye döndü

Bu haber 22 Mart 2021 - 9:39 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’nde bulunan ve içinde yeni yapılmış apartmanların da bulunduğu bölge, belediyenin ‘Revizyon Uygulaması’ ile park ve bahçe statüsüne girdiğini söyleyen mahalle sakinleri tepkili… Yıllardır oturdukları evlerin ‘revizyon’ adıyla ellerinden alınacak olması nedeniyle mahalle sakinleri dava açmaya hazırlanıyor. İddiaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi topu birbirlerine atarak, yaratılacak olan mağduriyeti üstlenmiyorlar!

TORBALI Belediyesi’nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde başlattığı ‘imar değişikliği’ adı altında revizyon uygulaması, vatandaşı evinden-arsasından-ruhsatlı binasından etti. İlginç olay Torbalı’daki Muratbey Mahallesi 3677 Sokak ve 3691 Sokak’ta meydana geldi. Mağdur vatandaşlardan Hasan Kahya, “Sürdürülen revizyonun askıya çıkması ile birlikte komşumuza hiçbir tebliğ ulaştırılmadan ve itiraz sürecinden habersiz geçirilen tartışmalı revizyon uygulanmıştır. Belediyenin bölgeye bilir kişi atamadan ve sadece kağıt üzerinde yapıldığı anlaşılan revizyonu öğrenince şok olduk” diye konuştu.

‘HABERSİZ GEÇİRİLEN REVİZYONA İTİRAZ SÜRESİ DE DOLDU’

KAHYA, sözlerine şöyle devam etti; “Mağdur komşumuz tapusuyla birlikte Torbalı Belediyesi’ne tesadüf eseri gidiyor. Daha birkaç ay önce aldığı ve oturdukları sıfır dairenin ‘park ve bahçe’ye statüsüne çevrildiğini öğreniyor. Bu konuyu bize söyleyince biz de belediyenin yolunu tuttuk ve aynı cevabı aldık. Habersiz geçirilen revizyona itiraz süresi dolduğu için belediye vatandaşa kapı duvar durumunda” diyerek tepki gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR İLE YEREL BELEDİYE TOPU BİRBİRLERİNE ATIYOR

BÖLGEDE yıllardır ikamet eden bina ve ruhsatlı müstakil evlerin de ‘park ve bahçe’ye çevrildiğini öğrenen vatandaş, pandemi ve ekonomik sıkıntılar da göz önünde bulundurulunca belediyeye isyan etti. Konunun çözümü konusunda hiçbir şey yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, sorunun büyükşehir belediyesinden kaynaklandığını kendilerine bildirildiği ifade ettiler. Kahya, “Torbalı Belediyesi topu büyükşehir belediyesine, büyükşehir ise yerel belediyeye yönlendiriyor. Muhatap bulamadık” diye konuştu.

KONUYU MAHKEMEYE TAŞIYACAKLAR

MAHALLE sakinleri, yetkililerin kendilerine ulaşmalarını ve yetkililerden revizyonun iptalini rica ve talep ettiklerini söylediler. Evleri ‘park ve bahçe’ye dönen arsa ve bina sahipleri, haklı talepleri duyulmaz ise hukuki süreç başlatacaklarını ve revizyonu dava etmeye hazırlandıklarını söylediler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.