SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Güzel havayı fırsat bilen miniklerden bahçe keyfi

Bu haber 22 Nisan 2021 - 0:15 'de eklendi.

ALPKENT Mahallesi’nde eğitim veren Özel Torbalı Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, son birkaç gündür devam eden sıcak havaları fırsat bildiler. Kreş bahçesinde bulunan oyun gruplarında spor yapıp dinç kalmanın yanı sıra, oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrencilerinin hem spor yaparak, hem de oyun gruplarında eğlenmelerini sağladıklarını ifade eden Kreş Müdürü İzlem Karaoğlan, “Son birkaç gündür devam eden sıcak havaları fırsat bildik ve bahçe keyfi yaptık. Artık böylesine sıcak günlerde, oyun saatimizi oluşturduk. Sakin, hareketli, kurallı, duyuları destekleyen, el becerilerini geliştiren, planlı ve süreli oyunlardan oluşan programlarımız, oyun grubu alanında tecrübeli çocuk gelişimi mezunu öğretmenimiz rehberliğinde yapılıyor” diye konuştu.

ARKADAŞLARIYLA AYNI ORTAMI VE OYUNCAKLARI PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYORLAR

KREŞ Müdürü Karaoğlan, annesi ve babasıyla ayrılmaz bir ikili oluşturan çocuğun özerklik döneminde ayrışmaya ve birey olmaya hazırlandığını söyleyerek, “Hızla öğrendiği ve özgür iradesini kullanmaya başladığı bu hassas dönemde, etkin öğrenme yaklaşımı olan bir oyun grubuna katılmak sosyalleşme sürecini hızlandıracaktır. Çocuklar oyun gruplarında oyun oynamayı, arkadaşlarıyla aynı ortamı ve oyuncakları paylaşmayı, kendilerini ve isteklerini kabul edilebilir bir şekilde ifade etmeyi, yani yaşamı öğrenirler. Oyun grupları bu yaş grubu çocuklara bilinçli, sağlıklı ve güvenli koşullarda kendi yaş grupları içinde hoşça vakit geçirterek, deneyerek öğrenmesine ve yeni beceriler geliştirmesine olanak sağlar. Kreşimizin bahçesinde bulunan bu oyun gruplarında da minik öğrencilerimize bu imkânı sağlıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.