SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Güne bereket duasıyla başlıyorlar

Bu haber 18 Ocak 2022 - 0:35 'de eklendi.

Tepeköy Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar yerinde hafta birgün tezgah açan pazarcı esnafı, güne bereket duasıyla başlıyor.

7 AYRI ilçenin yer aldığı Küçük Menderes Havzası’nın en büyük semt pazarlarından biri olma özelliğini taşıyan ve adını kurulduğu günden alan Perşembe Pazarı deyim yerindeyse çekim merkezi oldu.

HAFTADA sadece bir gün kurulan ve ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğun ilgi gösterdiği semt pazarına rağbet gün geçtikçe artarken, özellikle geçtiğimiz yıllarda İZBAN’ın ilçemize kazandırılmasıyla birlikte Gaziemir, Buca ve Menderes ilçelerinde yaşayanların yolunu tuttuğu Torbalı’da yıllardır ahilik geleneği de sürdürülüyor.

HAFTADA bir gün Tepeköy Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar alanında tezgah açan esnaf, güne bereket duası ile başlıyor. Semt pazarının alışverişe hazır hale getirilmesinin ardından belediye hoparlöründen yankılanan bereket duasına pazarcı esnafı duyarsız kalmazken, kıraathane ya da duraklarda bekleyen vatandaşların da okunan duaya eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.