SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Günaydın bıraktı, Kızılay’da yeni dönem başlayacak

Bu haber 02 Mayıs 2024 - 7:49 'de eklendi.

1 Aralık 2021 tarihinde, Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından Torbalı Şubesi’ni kurmak üzere görevlendirilen, kurucu yönetim kurulunu hazırlayarak 28 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen kongreyle Türk Kızılay Torbalı Şube Başkanı seçilen Ömer Günaydın, görevini bıraktı.

ÖNCEKİ gün aynı zamanda Türk Kızılay Torbalı Şubesi’nin Onursal Başkanı da olan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’i, bugün ise Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Baykalmış’ı ziyaret eden Günaydın, üstlendiği emaneti teslim etti.

TORBALI HALKINA 7 MİLYON TL NAKDİ, 21 MİLYON TL AYNİ YARDIM YAPILDI

TÜRK Kızılay Torbalı Şubesi’nin 2 buçuk yıllık kısa bir süre zarfında toplamda 3.200 haneye düzenli sosyal yardımda bulunduğu, 7 Milyon TL nakdi yardım, 21 Milyon TL ise ayni yardımda bulunduğu açıklandı. Kızılay Torbalı Şubesi, özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde, Türkiye’nin güneydoğusunda Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından Torbalı’da büyük bir seferberlik başlattı. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılay Torbalı Şubesi, personel ve gönüllülerini koordine etti, deprem bölgelerine çadır, battaniye, ısıtıcı, gıda kolisi ve hijyen malzemeleri sevki yaptı. Torbalı Kaymakamlığı ile birlikte bölgeye 25 TIR yardım gönderdi.

İLÇEYE GELEN DEPREMZEDELER UNUTULMADI

DEPREMDEN sonra Torbalı’ya gelen depremzedelere yardım için de seferber olan Torbalı Kızılay Şubesi, ilçeye gelen 800 depremzedeye ayni ve nakdi sosyal yardımda bulundu. Bunun dışında hastanede yatan depremzedeleri de unutmayan Torbalı Kızılay, Buca Devlet Hastanesi’ndeki 49 depremzedeye sosyal yardım yaptı. Türk Kızılayı Torbalı Şubesi, söz konusu dönemde ilçeye misafir olarak gelen depremzedelere hizmet verecek olan bir Sosyal Market de açtı. Tamamen yeni, mağaza ürünlerinden oluşan Sosyal Market’te gıdadan giyime, kişisel bakım ve hijyen ürünlerinden ev tekstiline kadar birçok ürün bulunmuştu.

YENİ BAŞKAN VE YÖNETİM KISA ZAMAN İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK

YENİ dönemde de çalışmalarını devam ettirecek olan Türk Kızılay Torbalı Şubesi’nin yeni başkanı ve yönetimi, Torbalı Kaymakamı ile İzmir İl Merkezi’nin teklifi ve Türk Kızılay Genel Merkezi’nin onayıyla kısa zaman içerisinde atanarak göreve başlayacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.