SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Grev dalgası büyüyor… Sağlık çalışanları iş bıraktı!

Bu haber 02 Ağustos 2023 - 1:05 'de eklendi.

İzmir’de hekimler ve sağlıkçılar, toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasının ardından iki günlük iş bırakma eylem düzenliyor.

19 SENDİKA ve 2 aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar, iki günlük iş bırakma gerçekleştirme kararı aldı. Kararın uygulandığı kentlerden birisi de İzmir oldu. İzmir’de İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri özlük hakkı ve mali kayıplar, sağlıkta şiddet gibi konular ekseninde haklarını talep etti. Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi: “Yılların birikimi ve saha tecrübeleri ile toplum sağlığı adına önerilerde bulunan, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların sesini duyma vaktidir.

BUGÜN sizlere, 19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu dahil olmak üzere 21 sivil toplum bileşeni tarafından kurulan ve kısa adı SABİM olan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Birlik ve Mücadele Platformu olarak sesleniyoruz. Mesele, siyaset üstü ve sağlıkta kaliteli hizmet sunumu meselesidir. Bakınız;

SAĞLIKTA ŞİDDET, SAĞLIKTA TERÖRE EVRİLMİŞ VAZİYETTEDİR!

POPÜLİST politikalar ve ticari kâr odaklı sağlıkta dönüşüm programı tüm sağlık çalışanlarını hedef haline getirmektedir. Nefret söylemleri ve nefret suçlarının tek sorumlusu şiddet uygulayan caniler midir? Sağlıkta dönüşüm programı sonrası, 20 yılda şiddet olayları her geçen gün artıyor. Her gün ortalama 80 beyaz kod olayı bildirilirken; son 10 yılda 110 bin şiddet vakası gerçekleşmiştir. Daha geçen sene bir hekim ve bir güvenlik görevlisi arkadaşımız görevi başında, görevi nedeniyle katledildi. Hamile bir hemşire arkadaşımız yerde tekmelenmek suretiyle 4 saldırgan tarafından şiddete maruz bırakıldı. Gebe olduğunu belirtmesine rağmen şiddet devam etti..!

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.