SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gözlerinize değer verin, sahtesini kullanmayın

Bu haber 05 Mayıs 2023 - 23:08 'de eklendi.

Özellikle güneş gözlüğü sektöründe sahtecilik zirvede… Tezgah ve internetten satılan sahte gözlükler göz bozuyor. Doğuş Optik sahibi Doğuş Sözalan, sektördeki sahtecilik sorununu hakkında bilgi verdi.

GÜNEŞ gözlükleri tabanı ile tavanı arasında belki de en çok fiyat farkı olan ihtiyaç malzemelerinden… Çünkü sektörde sahtecilik çok yaygın. Sokaktaki tezgâhta 10 liraya sahtesini bulabildiğiniz markanın orjinali 500 liraya mağazada bulunabiliyor. Bazen de internet ortamında orjinal diye satılan ünlü markalar aslında orjinal çıkmıyor. Yani tüketicinin iyi niyeti istismar ediliyor, resmen kandırılıyor. Kalitesiz yani sahte güneş gözlüklerinin göz bozduğunu da artık sağır sultan bile biliyor. Uzmanlar da uyarı üstüne uyarı yapıyor. Peki, sektörde bu sahtecilik ile ilgili ne gibi sorunlar yaşanıyor? Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Doğuş Sözalan bilgi verdi.

‘MESLEĞİMİZİN POZİTİF VE NEGATİF BİRÇOK YÖNÜ VAR’

“MESLEĞİMİN en güzel yönü hekimin yazdığı reçeteyi yaparak insanların daha net görmesine yardımcı olmak” diye konuşan Sözalan, İnsanlar mağazalarımızdan daha iyi görmenin mutluluğu ile ayrılıyorlar ya, biz gözlükçüler için çok bütün mutluluk bu… İşimizin negatif yönü ise halk sağlığını tehdit eden kalitesiz, sahte ürünlerin internet ortamında ve dışarıda satılması. Bu ürünlere halkımızın çok kolay ulaşabilmesi. Bilerek ya da bilmeyerek bu ürünlerin alan ve sağlığını tehlikeye atan insanlar için üzülüyorum. Bu kişileri daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi. Sektörün daha ileriye gidebilmesi için yapılacak şeylerden bahseden Doğuş Sözalan, “Dışarıda yani tezgâhta ve internette satılan sahte ürünler insan sağlığını bozduğu gibi gözlük sektörünün de en büyük düşmanları. Eğer bu sahtecilerle mücadelede başarılı olabilirsek, bu sektörü daha iyi bir yere getirebiliriz. İnsanlarımız en değerli organları olan gözlerine gerekli değeri vermeli” dedi.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

DENEYİMLİ gözlükçü şöyle konuştu; “Gözümüz, bizim dünyayı gören penceremiz olduğu için ona çok değer vermeliyiz ve gözlükte iyi bir marka tercih etmeliyiz. Orjinal cam olması çok önemli. Ayrıca konforlu ve hafif olması da gerekiyor. Yüz şeklinize göre gözlük seçimi de önemli. Bunun içinde internetten değil, mağazada iyi bir gözlükçünün danışmanlığında gözlük edinilmesini tavsiye ederim. Kişinin bulunduğu ortam, çalıştığı iş yerinde ya da evde bilgisayar başında kaç saat geçirdiği bu tercih için çok önemlidir. Eğer kişi uzun süre bilgisayar başında zaman geçiriyor ya da tozlu bir ortamda çalışıyorsa lens tavsiye edilmez. Çünkü bilgisayardan yayılan ışınlar göz kuruluğuna sebep olur. Göz kuruduğunda da lensler batma yapar. Ayrıca lenslerin en büyük düşmanlarından biri tozdur. Lensler ise daha estetiktir. Özellikle bozukluğu yüksek müşterilerimiz lens tercih ediyor. Ayrıca lens bakımının iyi yapılmadı gerekiyor. Günlük çıkarılıp takılması hijyeninin iyi yapılması da lazım. Biz her iki ürünün de olumlu ya da olumsuz yönlerini anlatarak tercihi kendilerine bırakıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.