SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Görme engelli çifte ‘erişilebilir menü’ sürprizi

Bu haber 06 Temmuz 2022 - 2:06 'de eklendi.

Torbalı’da erişebilirlik hikayesinin örnek isimlerinden olan Ayşe – Turgay Gümüş çifti hem kendileri hem de diğer aileler için çalışmaya devam ederken çifte yapılan sürpriz ile bir ilke imza atıldı. Gönüllüler ve restoran yönetiminin çalışması üzerine Torbalı’nın ilk erişebilir menüsü hazırlandı

TORBALI’DA görme engelli Ayşe ve Turgay öğretmen, kitaplara meraklı olan kızları Mısra’ya kitap okuyabilmek için masal kitaplarını kabartmalı hale getirmeye başlamıştı. Erişebilirlik hikayesi gün geçtikçe büyümeye devam ederken Ayşe ve Turgay öğretmene bir sürpriz daha yapıldı. Sık sık yemek için gittikleri Canciğer Sedat Usta’nın yemek menüsü Ayşe ve Turgay öğretmen için erişilebilir hale getirildi. Öğretmenlerin mekanın yemeklerini beğendiklerini bilen arkadaşları, restoran yöneticilerinden menüyü değiştirmek için izin istedi. Yöneticiler, memnuniyetle teklifi kabul edip menülerini erişebilir hale gelmesi için Torbalı Ticaret Odası 80.yıl öğretmeni Ebru Durak Akyol ve 3-G sınıfı öğrencilerine teslim etti.

YAPTIKLARI örnek çalışmalar ile herkesin gönlüne taht kuran öğretmen Ebru Durak Akyol ve öğrencileri ise restoranın menüsünü braille yazılarla hazırlayarak görme engelli herkesin okuyabilecek hale getirdi.  Yemek yemeğe giden Ayşe ve Turgay çifti bu sefer garsonların kendilerine menü vermesine şaşırdı. Menüyü açtıklarında ise yemeklerin isimlerini okuyabilmeleri çiftçi heyecanlandırdı. Ayşe ve Turgay Gümüş, yemekleri ve görselleri tek tek incelerken sevinci görülmeye değerdi. Canciğer Sedat Usta ise Torbalı’nın erişebilir ilk restoranı olma niteliği kazandı.

TORBALI’DA görme engelli Ayşe ve Turgay öğretmen, kitaplara meraklı olan kızları Mısra’ya kitap okuyabilmek için masal kitaplarını kabartmalı hale getirmeye başlamıştı. Evde başlayan bu çabaları Torbalı ve tüm basında dikkat çekti. Bunun üzerine erişebilir masal kitapları için gönüllü sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Daha önce sosyal medyadan paylaşılan videolar sayesinde birçok ilden gönüllüler tarafından kitaplar için ses kaydı geldi.

GELEN ses kayıtlarını kitaplara geçirmek için üyesi bulundukları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı şubesi yönetimi ve gönüllüleri ile bir proje çalışması içine girdiler. Ayşe ve Turgay öğretmen hem kızları Mısra’ya ayıracakları vakitten çalmadan hem de gönüllüleri planlı organize ederek bir araya gelmek için haftanın bir günü ÇYDD şube binasında atölye çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.