SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Görme engelli bir kadının hikayesini anlatan Eflatun bugün vizyonda…

Bu haber 22 Mart 2024 - 0:38 'de eklendi.

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun rol aldığı ‘Eflatun’ filmi bugün Torbalı Kipa Vizyon Sineması’nda gösterime girdi

BAŞROLLERİNİ Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı ‘Eflatun’ filmi, bugün Torbalılı sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Cüneyt Karakuş’un üstlendiği film, görme engelli bir kadın ile sesine aşık olduğu adamın hikayesini konu alıyor. Melisa Akman, Nazan Diper, Yıldız Kültür, Erman Okay, Haydar Köyel, Nagihan Gürkan ve Semiha Bezek’in de rol aldığı filmin Torbalı sinemada büyük ilgi görmesi bekleniyor.

FİLMİN ÖZETİ

DRAM türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Henüz beş yaşında bir çocukken görme yetisini kaybeden Eflatun, babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile hayata tutunur. Babasından kalma saat tamircisinde çalışarak geçimini sağlayan Eflatun, kendisine gerçek ile hayalin birbirine geçtiği bir dünya kurar. Onun hayatı, yağmurlu bir günde kendisine sarı bir şemsiye emanet eden bir adamın sesine aşık olmasıyla bambaşka bir hal alır…”

UZUN yıllar engellilik üzerine çalışan ve fotoğraf sergileri açan yönetmenin, görme engelli bir karakterin gözünden portreler çizdiği “Eflâtun”, aynı zamanda yönetmenin ilk uzun metraj filmi olarak dünya prömiyerini 10. Boğaziçi Film Festivali’nde yaptı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.