SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gölet ve derelerin su seviyeleri azaldı

Bu haber 05 Temmuz 2021 - 1:16 'de eklendi.

Torbalı’da kurak geçen mevsim nedeniyle göletlerin ve derelerin su sevileri düştü.

Torbalı’da son aylarda azalan yağışlar, kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. Yağışların yetersiz olması nedeniyle dere yatakları ve göletlerde su seviyesi gözlü görülür ölçüde düştü. Tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan Karakuyu ve Karakızlar göletlerindeki suyun çekildiği görüldü.

‘SUYUMUZU DAHA VERİMLİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR’

Ziraat Odası yetkilileri, Torbalı’da baraj ve göletlerde kapasitenin ciddi ölçüde düştüğünü belirterek, “Yeterli yağışlar olmadığı için özellikle ovalarımızda sulama problemleri yaşanabilir. Sulama şeklimizde bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Suyumuzu daha verimli kullanmamız gerekiyor. Suyumuzu daha verimli kullanmak için arazi sulama sistemlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Vahşi sulamadan vazgeçmeliyiz” dedi.

‘YER ALTI SULARINDA ÇEKİLME VAR’

Yer altı kaynaklarının da durumdan etkilendiğini belirten yetkililer, “Şu anda yer altı sularında bir çekilme var. Bunu da gözlemliyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.