SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gıda mühendislerinden Ezine Peyniri uyarısı

Bu haber 27 Şubat 2021 - 9:18 'de eklendi.

Torbalı’da Ezine peynirinin üretildiği firmalarda çalışan gıda mühendisleri, birçok gıda ürününde olduğu gibi peynirde de olası hilelere karşı tüketicileri uyardı.

TORBALI’DA ezine peynirinin üretildiği firmalarda çalışan gıda mühendisleri, birçok gıda ürününde olduğu gibi peynirde de olası hilelere karşı tüketicileri uyardı. Coğrafi işaret tescili bulunan Ezine peynirinin, soğuk hava depolarında 8 ay süreyle bekletilerek olgunlaştığını ve herhangi bir katkı, koruyucu ya da hızlandırıcı madde içermemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Peynirin ham maddesi çiğ sütte çok fazla hile girişimi oluyor.

ÜRETİM aşamasında peynirin yağı alınabilir, koruyucu ve ürünü hızlandırmak için ekstra ilaveler yapılabilir. Hem sütte hem peynirde bunun gibi tağşişler mevcut. Bunun için tüketicilerimiz peynirlerini merdiven altı firmalar yerine bildikleri yerden alsın” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.