SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gençler kentlere, yaşlılar köylere kaçıyor

Bu haber 08 Eylül 2022 - 9:49 'de eklendi.

Göçe bağlı olarak Torbalı’nın dağ köylerinde genç nüfus oranında büyük ölçüde düşüş yaşanıyor. Gençler, iş bulma ve daha iyi ilerde çalışma amacıyla kent merkezilerine göçmesi nedeniyle köylerde yaşlıların sayısı artıyor.

SANAYİLEŞMENİN hızla artması, köylerde yaşamın zorlaşması gibi nedenlerden dolayı köylerden kentlere büyük oranda göçler yaşanıyor. Daha iyi bir iş ve gelecek umudu ile kentlere göç eden gençlerin sayısının artmasıyla birlikte köylerde genç nüfus oranında azalmalar yaşanıyor.

TORBALI’NIN köylerinde genellikle yaş ortalaması 50′nin üzerinde oluyor. Gençler köylerden göç etmesinin yani sıra, bu durum tersine bir göçü de sağlıyor. Kentlerin gürültünden bıkan, emekliliği dolmuş olan veya durumu iyi olanlar dağ köylerinden ev satın alarak köylere yerleşiyor.

TORBALI’NIN dağ köylerinde yasayan vatandaşlar geçimini ağırlıklı olarak zeytin, üzüm, bamya, incir ve arıcılıkla sağlıyor. Son yıllarda ise köylerde büyük oranda göç yaşanıyor. Gençlerin okumak için köylerinden ayrılması, evlenen gençlerin köyde oturmak istememesi, mirasla bölünen topraklardan elde edilen gelirin yetmemesi gibi nedenlerle köylerin nüfus oranında düşüş meydana geldi.

GENÇLER iş bulma ve daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına köylerden kentlere göç edince, köylerde yas oranı 50’nin üzerine yükseldi. Yaşı ilerleyenler, sessiz bir hayat ve temiz hava solumak için köyleri terk etmiyor. Üstelik kentlerden de büyük oranda köylere tersine göç yaşanması, yaşlı nüfusunda büyük bir artışa neden oluyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.