SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Genç felsefe öğretmeninin kitapları büyük ilgi görüyor

Bu haber 15 Eylül 2023 - 7:46 'de eklendi.

Sorunet Eğitim Kurumları’nda Felsefe Öğretmenliği yapan Ayşe Tezel, iki kitap birden çıkardı. İlk kitabı olan ‘Aristotales’te Zaman Kavramı’ adlı kitaptan sonra, önceki gün de “Düş’eş Umulmayan Bir Rastlantı” adlı kitabı okuyucularla buluştu

FELSEFE bölümü mezunu olan Ayşe Tezel, Klasik Mantık üzerine yüksek lisansımı birincilikle tamamladı. Kendini, “Bildim bileli minik aforizmalar, şiirler ve öyküler yazdım” diye tanımlayan Tezel, belediyelerin düzenlediği bazı yazma yarışmalarında ise dereceler elde etti.

‘İKİ KİTAP FARKLI KULVARLARDA OLSA DA ORTAK BİR PAYDADA BULUŞMAYI BAŞARDI’

AİLESİNİN ve birkaç yakın arkadaşının kendisine hep destek verdiğini anlatan Ayşe Tezel, “Tabi en büyük destekçilerim ve en iyi eleştirmenlerim her daim okuyucularım olacaktır. Yazmak benim için bir hayat felsefesi haline gelmişken felsefeyi de yazıya dökmeye karar verdim. Zamanın ölçülebilir tarafının ne olduğunu, hem kendi gözümden hem de ünlü düşünür Aristoteles’in bakışıyla açıklamaya çalıştığım ilk kitabım “Aristotales’te Zaman Kavramı” okuyucularla buluştu. Geçtiğimiz günlerde ise özellikle genç kitleye hitap edeceğini düşündüğüm “Düş’eş Umulmayan Bir Rastlantı” adlı eserim piyasaya çıktı. Kitabın içeriğinde, bir kadının hayatının bir kesitinde rüya ve gerçeği ayırt edemediği dönemini aktarmaya çalıştım. İki kitap farklı kulvarlarda olsa da ortak bir paydada buluşmayı başardı” diye konuştu.

YAZMAYA DEVAM EDECEK

KİTAP satışından elde ettiği tüm gelirleri 7 yıldır gönüllü olarak baktığım sokak hayvanlarına bağışlamaya karar verdiğini ifade eden Tezel, “Düş’eş’in devamı niteliğindeki ikinci cilt – üçüncü kitap için çalışmalarım devam ediyor. Bunun yanı sıra yine felsefe, psikoloji ve her türlü duyguyu bulabileceğiniz şiir kitabım için de hazırlıklarım başladı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.