SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gazi İlkokulu 2/I sınıfı öğrencileri, eTwinning projesini başarıyla uyguluyor

Bu haber 07 Mart 2024 - 11:14 'de eklendi.

Gazi İlkokulu 2/I sınıfı öğrencileri eTwinning projesine katıldı. Proje kapsamında öğrenciler çeşitli aktiviteler yaptı.

2/I SINIFI Öğretmeni Betül Aydın yaptığı açıklamada, “eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir. 2/I sınıf olarak biz, matematik kazanımlarımızı öğrenci merkezli etkinliklerle zenginleştirdik, İtalya’da ve Romanya’da yer alan meslektaşlarımızla birlikte sınıflarımızda uyguladık” dedi.

EKİM ayından bu yana devam eden proje kapsamında yapılan çalışmalardan bahseden Aydın, “Matific, WordArt, Canva, Answergarden ve Geogebra gibi pek çok web 2.0 aracını kullanmayı öğrendiler.

İtalyan Matematikçi Fibonacci’yi tanıdılar ve Fibonacci sayı örüntülerini meyve çubuklarında deneyimlediler.

Pi Sayısını tanıdılar ve Resfebe çalışmalarına katıldılar.

Web 2.0 aracı kullanarak ortaklarla kodlama yaptılar ve güvenli internet gününe dikkat çekildi. Yine ortaklarımızla birlikte işbirlikçi çalışmalar içinde bulunarak matematik hikaye kitabımızı oluşturduk.

Standart olan ve olmayan sıvı ölçme araçlarını kullanarak sınıfta kurabiyelerini yaptılar ve pişirerek yediler” dedi.

Sıvıları ölçme etkinliği ile standart olmayan ölçme araçlarını kullanarak çorbalarını kaselere doldurdular, 1 kase kaç kepçe ile , 1 kepçe kaç kaşık ile dolar bunu deneyimlediler.

Öğrenci webinarı ile öğrencilerimiz birbirleri ile tanıştılar. Yabancı dil kullanma deneyimi yaşadılar ve kendilerini İngilizce tanıttılar.

PROJENİN AMACI

PROJENİN amaçlarından da bahseden Betül Aydın, “Hedef Matematik (Target Maths) eTwinning Projesi 2 İtalya, 1 Romanya ve 10 Türkiye’de görev yapan öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı öğrencilerimize matematiği sevdirerek, matematiği günlük hayatımızın içinde etkili kullanabilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda benim mentörlüğünde öğrencilerimizin; düşünen, araştıran ve problemleri çözebilen bireyler olarak yetişmesini, web2 .0 araçlarını etkili olarak kullanmasını, matematik dersi ile ilgili akademik başarısını artırmasını, matematik becerilerini istenilen seviyeye yükseltmesini, iş birliği ile çalışma becerilerini artırmasını, sosyalleşmelerini sağlamayı, matematiğe karşı oluşan önyargı ve korkuyu ortadan kaldırarak olumlu tutum kazandırmayı amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.