SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fiyatlar da verim de güzel

Bu haber 17 Temmuz 2021 - 2:05 'de eklendi.

Torbalı’da 10-12 liradan alıcı bulan bamya, çiftçinin yüzünü güldürdü.

amya üretim merkezlerinden olan Torbalı’da çiftçileri bu yıl ürünün fiyatı memnun etti. İlçede binlerce dönüm alanda üretimi yapılan bamya 10-12 liradan alıcı buluyor. Yıldız Özel adlı çiftçi, “Diğer mahsullerden beklediğimiz kazancı alamadık. Ancak bamya fiyatıyla bizim yüzümüzü güldürdü. Şu an büyüklüğüne göre bamya toptancı pazarında 10-12 liradan alıcı buluyor. Bamyanın hasadı 100 gün sürüyor. Şu ana kadar fiyatlardan çok memnunuz” dedi. Domuzların, normalde diğer mahsullere zarar verdiğini de ifade eden Özel, “Bamya tarlalarına domuzlar giremiyor. Bu yüzden mahsulü zarar görmeden hasat edebildik” diye konuştu.

ARACILAR TARAFINDAN ALINAN BAMYALAR TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALIYOR

Özel, “Diğer mahsuller para etmedi ama bamya ekimi yapan üreticilerin bu yıl yüzleri güldü. Buradan toptancılar ve aracılar tarafından alınan bamyalar tezgahlardaki yerini alıyor” dedi. Özel, bu yıl bamya fiyatlarından memnun olduğunu belirterek, “Bamya, toplanması zor bir sebze. Üreticiliği yapalı 10 yıl olmuştur. Bu yıl fiyatların yanı sıra verim de çok güzel. İleri zamanlarda ne olur bilemiyorum, ama şimdilik fiyatlardan üretici olarak memnunum” dedi.

‘BAMYA İŞÇİLİĞİ ZOR BİR SEBZE’

Bamyanın tarlada toplanmasının zor olduğunu da ifade eden üretici Yıldız Özel, “Bamyanın tarlada toplanması zordur. Bamyanın üzerinden kılcal tüyler var. Bu tüyler bamyayı toplarken insanın ellerini mahvediyor. Deriyi bile inceltiyor. Masrafı düşük ama toplarken, işçiliği zor bir sebzedir. İşçi bulmakta zorlanıyoruz. Biraz fazla para verelim diyoruz yine de işçi bulamıyoruz. O yüzden de az bir alana ekim yapabiliyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.