SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fide üretiminde yabancı firma ağırlığı

Bu haber 27 Şubat 2023 - 1:12 'de eklendi.

Torbalı’da kışlık sebzede hasadın bitmesine kısa bir süre kaldı. Üreticiler, yaz için hazırlıklara başlarken, iyi bir kış sezonunu geride bırakan ve yetiştirdiği üründen hem verim alan hem de para kazanan çiftçi, kışlık ürünlerin son hasadına başladı.

ÖZBEY ve Subaşı bölgesindeki seralarda yetiştirilen domates fidelerin yetiştirilmesinde kullanılan bütün malzeme ve araçlar gereçlerin yurt dışından getirilmesi dikkat çekiyor.

DOMATES fidesi yetiştiriciliği diğer serada yetiştirilen fide ve tohumlardan daha fazla uğraş ve zaman istiyor.

TORBALI’DA domates fidesi yetiştiriciliğinde kullanılan bütün malzemeler yurt dışından geliyor. Domates tohumlarının genel olarak Çin, Tayland gibi ülkelerden geliyor. Seralarda 10 farklı tür domates tohumu yetiştiriliyor.

EKŞİ MAYALI KÖY EKMEĞİNİN ADRESİ OLDU

ÖZBEY’Lİ üretici, domates fidesi ekiminin Mart ayına kadar devam edeceğini belirterek, “Şuan Torbalı genelindeki seralarda  domates fidesi yetiştiriciliği devam ediyor. Domates fidesinin yetiştiriciliği oldukça zor. Fideler bir ay sonra toprakla buluşacak” diyerek ekim işlemi hakkında bilgi verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.