SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fetrek’in debisi yükselmeye başladı

Bu haber 27 Mart 2023 - 0:26 'de eklendi.

Dağlık kesimlerdeki karın erimeye başlamasıyla bir yıldır debisi olmayan Fetrek Çayı’nda su akmaya başladı. Fetrek Çayı’nın debisinin bir metreye kadar yükseldiği görüldü

2019 yılında sel olaylarına en fazla sebebiyet veren Çay’ın bu yıl ise debisi bir metreye kadar yükseldi. Olası taşkınlara karşı temizlik yapılarak molozların çıkarıldığı çayda yağmurların az olması nedeniyle kış mevsimi boyunca su akmaz oldu.

HAVA sıcaklıklarındaki ani yükseliş sebebiyle dağlık kesimlerdeki karın erimesiyle Fetrek Çayı’nın debisi bir yıl sonra yeniden yükseldi.

AKMADIĞI ZAMANLARDA KOKU VE SİNEK YAPIYOR

ÇAYBAŞI Mahallesi muhtarı Sami Erkan, “Şuan da çayın debisi yaklaşık bir metre civarlarına kadar çıktı. Çayda moloz ve evsel atıklar olmadığından dolayı su rahatlıkla akıyor. Fetrek Çayı’nın yeniden akması bölgede yaşayan mahalle sakinleri açısından çok önemli. Çünkü çayda su akmadığı günlerde dibindeki çamur koku ve sinek yapıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.