SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fetrek yeniden akmaya başladı

Bu haber 14 Aralık 2021 - 21:27 'de eklendi.

Yaz mevsimi nedeniyle kuruyan ve debisi olmayan Fetrek Çayı’nda su akmaya başladı. Fetrek Çayı’nın debisinin bir metreye kadar yükseldiği görüldü

GEÇTİĞİMİZ yıl yağmur suları nedeniyle debisinin üzerinde bir miktarda su taşıyan Fetrek Çayı önüne kattığı her şeyi yıkıp geçmişti. Bazı köprüleri kullanılmaz hale getiren Fetrek Çayı’ndan taşan sular, tarım arazilerini kullanılmaz hale getirdi.

2019 yılında sel olaylarına en fazla sebebiyet veren Çay’ın bu yıl ise ilk defa debisi bir metreye kadar yükseldi. Olası taşkınlara karşı temizlik yapılarak molozların çıkarıldığı çayda yağmurların yağmasıyla yeniden hareket başladı.

YETKİLİLER, “Geçen sene sel riskinin en yüksek olduğu Fetrek Çayı’nda bir yıl sonra yeniden su akmaya başladı. Şuan da debisi yaklaşık bir metre civarlarına kadar çıktı. Çayda moloz ve evsel atıklar olmadığından dolayı su rahatlıkla akıyor. Fetrek Çayı’nın yeniden akması bölgede yaşayan vatandaşlar açısından çok önemli. Çünkü çayda su akmadığı günlerde dibindeki çamur koku ve sinek yapıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.