SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fetrek Projesi 1 Nisan’da kaldığı yerden devam edecek

Bu haber 16 Mart 2024 - 22:35 'de eklendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Torbalı’ya geldi. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi’nde incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın da projeleri arasında olan 2.etap çalışmaların yakın zamanda başlayacağını, bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini söyledi

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Torbalı’ya gelerek Fetrek Çayı ıslah çalışmaları ve Sultanlar Vadisi Projesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Yumaklı’ya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Cumhur İttifakı Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar da eşlik ettiler. Burada bir açıklama yapan Bakan Yumaklı, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın projeleri arasında olan ikinci etap çalışmaların başlayacağını ve bakanlık olarak gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

“2019’DA GÖREVE GELEN BELEDİYE YÖNETİMİ BU PROJEYE GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEDİ”

BAKAN Yumaklı, “DSİ tarafından 2015 yılında başlatılan ve 2019 yılında da birinci etap çalışmaların tamamlandığı Fetrek Çayı projesini incelemek üzere Torbalı’ya geldik. 22 kilometrelik bu çalışma, Türkiye’de benzeri olmayan büyük bir çevre projesi. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra burada yapılacak olan sosyal alanlarla, rekreasyon alanları ile tüm İzmir halkının hizmetine sunulacak. Ancak maalesef 2019 yılından sonra göreve gelen Torbalı Belediyesi yönetimi bu projeye gereken ilgiyi göstermedi. Biz buraya projenin son halini görmek için geldiğimizde bir hayal kırıklığına uğradık. Şimdiye kadar bu projenin tamamlanmış ve İzmir halkının kullanımına sunulmuş olması gerekiyordu” dedi.

ÇAĞLAR’IN PROJESİNE BAKANLIKTAN TAM DESTEK

BAKAN Yumaklı, “Bizler diliyoruz ki Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayımız Özgür Erman Çağlar’ın yerel seçimlerde göreve gelmesinin akabinde, bakanlık olarak biz de gereken desteği kendisine vererek bu projenin 5 yıllık bir gecikmenin ardından vatandaşlarımızın kullanımına sunulmasını sağlayacağız. Tamamlandığında yakın çevrede ve hatta benzer ülkelerde eşine az rastlanır bir kullanım alanı olacak. Ben bu vesileyle 5 yıllık gecikmeyi telafi edecek şekilde bu projeye gereken desteği sağlayıp, yeni belediye yönetimimizle beraber hayata geçmesini sağlayacağız. 22 kilometrelik bu alanın çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları ile tamamlanabilecek bu projenin yerel yönetimin ilgisizliği nedeniyle akamete uğraması çok üzücü. 31 Mart’ta inanıyorum ki Torbalı’da ve İzmir’de vatandaşlarımız tercihlerini gerçek belediyecilikten yana kullanacaklardır” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.