SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fatih Altaylı, Torbalı’daki 170 milyon liralık operasyonu kaleme aldı

Bu haber 17 Mayıs 2022 - 2:08 'de eklendi.

Gazeteci Fatih Altaylı geçtiğimiz hafta Torbalı’da gerçekleştirilen ve Türkiye gündemine oturan kaçak sigara operasyonunu konu alan bir yazı kaleme aldı

GEÇTİĞİMİZ hafta Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Türkiye tarihinin en önemli kaçak sigara operasyonlarından bir tanesi gerçekleştirilmişti. Gerçekleşen operasyonda milyonlarca değerinde kaçak sigara ve imalatta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Türkiye gündemine oturan operasyon sonrası gazeteci Fatih Altaylı, kaçak sigara operasyonu ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

İŞTE Fatih Altaylı’nın çok konuşulan o yazısı; “Sigara fiyatları aldı başını gidiyor. Yakında en ucuz sigaranın paketinin 40 TL olacağını yazdı bizimkiler. Ama iktidar böyle bir durumu “Avrupa’da 80 TL, bizde yarı fiyatına” diye savunacaktır muhtemelen. En ucuz sigara 40 TL’ye çıkabilir Zaten artık artan sigara fiyatları kimsenin umurunda değil. Çünkü memleket ahalisinin büyük bölümü artık “kaçak sigara” içiyor. Büyük kentlerin düşük gelirli muhitlerinde, Anadolu’nun hemen her yerinde artık yasal sigara bulmak mümkün değil. Dağ taş kaçak sigara. Bu kaçakçılıkla mücadele etmesi gereken birimlerin yöneticileri bile kaçak sigara içiyor, kaçak sigara tezgahları eskiden karakolların yanında kurulurdu şimdi artık bayilerde satılıyor. İş o hale gelmiş ki, artık kaçak sigara getirmiyorlar, memlekette kaçak sigara fabrikası kurmuşlar. Geçen hafta İzmir Torbalı’da, Türkiye’nin en büyük sigara üreticisi çok uluslu firmanın fabrikasının yakınında kaçak sigara fabrikası ortaya çıkarıldı. Adam fabrika kurmuş, harıl harıl üretim yapıyor ama adı kaçak. Hadi lan ne kaçağı. Kamyon kamyon tütün geliyor, TIR TIR sigara çıkıyor. Kimse mi görmüyor! Belli ki, cılkı çıkmış memlekette bu işe birileri yol vermiş. Hazine yerine onlar kazanıyor her kimse o yol veren. Muhtemelen şu yakılmadan içilen sigaraların Türkiye’de resmi ithalat ve satışına izin vermeyerek milyarlarca liralık bir kaçak pazar oluşmasına yol açan kimse aynı kişilerdir. En az birkaç milyar dolarlık, bu kadar büyük bir gelir, bu kadar büyük bir rant, içeriden biri olmadan kimseye yedirilmez. Bunca yıllık tecrübe ile sabittir. Mesele içerideki adamlarını bulmaktır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.