SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fabrikaların değer biçtiği fiyata mahkum oluyorlar!

Bu haber 22 Haziran 2022 - 2:50 'de eklendi.

Ege Bölgesi’nde tarım havzası olan Torbalı’da borç batağında olduklarını ifade eden çiftçiler, artan girdi maliyetlerine rağmen üründe fiyatın düştüğünü, devletten destek görmediklerini ve fabrika sahiplerinin biçtiği fiyata mahkum olduklarını söyledi.

TORBALI havzasında domates, pırasa, karnabahar, zeytin, üzüm, incir, şeftali ve mısır yetiştiriliyor. Tarımsal ve hayvansal üretim potansiyelinin oldukça yüksek olduğu ilçede sanayiden kaynaklı tarım arazileri daraldı. Sanayi üretiminde kullanılacak ürünler yetiştirmeye yönelen çiftçiler, ürünlerini fabrikaların belirlediği fiyatlara satmak zorunda bırakılıyor.

Fabrikaya satılan ürünlere bir standart getirilmesini isteyen çiftçiler, bir yandan da artan mazot, gübre fiyatları ve desteksiz bırakılmalarından dert yandı.

Son yıllarda verilmeyen devlet destekleri nedeniyle tarımın bitme noktasına geldiğini söyleyen çiftçiler, “Bu işin içinden nasıl çıkacağımızı bilmiyoruz, herkes mağdur” dedi. Tarlada üretilen domates ve biberi satın alan fabrikaların geçtiğimiz yıl düşük fiyat vermesi nedeniyle çiftçinin mahsulünü satmadığını, bundan dolayı zarar edildiğini aktaran çiftçiler, “Devlet çiftçiye üretimi için destek vermediği gibi ürün satışlarına bir standart getirmediği için yalnız bırakıyor. Devletin bu aşamada bizleri koruyacak bir politika yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.