SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Fabrikada Masal Şenliği’ne rekor katılım

Bu haber 27 Eylül 2023 - 7:48 'de eklendi.

Türkiye’de ilk defa 2021’de yapılan ve bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilen ‘Fabrikada Masal Şenliği’, ‘Oyun İyileştirir, IVA Güzelleştirir’ teması ile İzmir Torbalı Laber Kimya & İva Natura Üretim Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

ARAŞTIRMACILARIN ve masal anlatıcılarının katıldığı etkinlikte, mitlerde her daim güzelliğe övgü yapılan masallar anlatıldı. Rekor sayıya ulaşarak ortalama bin kişi katıldığına dikkat çeken Laber Kimya&Iva Natura Organik Kozmetik Genel Müdürü Levent Kahrıman, “Önümüzdeki yıl hedefi büyüttük, etkinlik üç güne yayılacak” dedi.

“BU YIL ETKİNLİĞİMİZ DAHA ÇOK BÜYÜDÜ”

FABRİKANIN endüstriyel bir yer olduğunun ve uluslararası standartlara göre üretim yaptığını belirten Kahrıman, “Fabrikamızda 3 yıldır masal şenliği yapıyoruz. Masal ise Anadolu’muzun ve tüm dünyanın kültürel olmayan mirası. Bu çerçevede kayıt altına alınmamış söylemleri insanlara iyilik ve güzelliği aynı zeminde tartışacakları bir platform oluşturduk. Bu yıl etkinliğimiz daha çok büyüdü. Torbalı Belediyesi çok ciddi katkı sağladı. Rekor sayıya ulaşarak ortalama bin kişi katıldı. Önümüzdeki yıl hedefi büyüttük, etkinlik üç güne yayılacak” diye aktardı.Etkinlikte yetişkinlerin çocukluk oyunlarını keyifle oynadığını ifade eden Kahrıman, “Oyunun aynı zamanda tedavi edici terapi özelliği de var. Hem masalların iyileştirici yanı mistik havası hem de oyunun insana iyi gelen, yaşama katan yanını birleştirdik” sözlerine yer verdi.

ETKİNLİĞİN GELECEK YIL 3 GÜN SÜRMESİ PLANLANIYOR

HEM yetişkinlere hem de çocuklara özel oluşturulan oyun alanları, yerli üreticilerin ürünlerini sergilediği standlar, koku ve krem workshopları, masallarda güzellik bitki tanıtımları büyük ilgi gördü. Bine yakın ziyaretçi ile rekor kıran etkinliğin önümüzdeki yıl 3 gün sürmesi planlanıyor.  Etkinlikte, çocuklara özel masal anlatımları, çeşitli atölye çalışmaları, duvara el izi uygulamaları, krem ve parfüm atölyesi, topaç oyunu, köy seyirlik oyunu gibi çalışmalar yapılarak etkinlik sonunda aşık dinletisi organize edildi. Gerçekleştirilen söyleşiler kapsamında tüm güzellik kavramlarının doğadan ilham aldığından ve bitkilerin mitolojik kökeninden bahsedildi.  Bağımsız üreticiler için ücretsiz stand alanları kurulan şenlikte, günün sonunda da halk edebiyatında çok önemli yeri olan aşıklık geleneğini canlandırıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.