SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Evlilikler azaldı, boşanmalar arttı!

Bu haber 16 Ocak 2022 - 22:15 'de eklendi.

Evlenen çiftlerin geçen yıla oranla düşüşe geçtiği ilçede boşanma yolunu seçen çiftlerin sayısı rekor seviyeye ulaştı.

ÖRF, adet ve geleneklere bağlı kültürlerin bir arada yaşanıldığı Torbalı’da, evlilik sayısı oran olarak giderek azalmaya başladı. Gerek ekonomik nedenler, gerekse de psikolojik sorunlar ve kültür farklılıkları yüzünden hızlı yükselişle evlilik kurumunun çok kısa sürede yıkıldığı ilçede açıklanan güncel veriler, şaşkınlık yarattı.

KAMUOYUNA açıklanan evlilik ve boşanma verilerinin oranlarına göre büyük endişe uyandırdığını kaydeden avukatlar, ilçede boşanma sayılarının her geçen yıl üstüne koyarak arttığını kaydetti.

DAHA çok her ikisi de yüksek tahsilli çiftler arasında boşanma olaylarının rekor seviyelere ulaştığını belirten avukatlar, “Liseye kadar kendi şehrinin kültürünü alan insan, yüksek tahsilini başka şehirde gerçekleştiriyor. Daha sonra işe girip evleneceği kişiyle tanışıyor. Her iki çift de birbirini ferdi düzeyde tanıyor.

FAKAT hücrelerine işlemiş kültürlerini ve göreneklerini bilmediklerinden ailelerinin de etkisiyle genellikle anlaşamıyorlar. Sonuç boşanmaya kadar gidiyor. Ayrıca televizyon, bilgisayar ve telefonların iyiden iyiye yaygınlaşması, ailelerde şiddetli geçimsizliğe neden oluyor. Çiftlerin özellikle bu etkenlere dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.