SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Evladı için yaşam savaşı veren aileye bir darbede zamlar vurdu

Bu haber 06 Ocak 2022 - 22:32 'de eklendi.

Elektrik, hasta bezi ve ilaçlara gelen zamlar, yaşam savaşı veren binlerce hasta ve engelliyi de vurdu. Özellikle solunum cihazına bağlı yaşayan hastalar için elektriğe yapılan devasa zam adeta kabus oldu.

TORBALI’DA yaşayan ve hastanede oksijen yerine azot verilmesi sonucunda yüzde 100 engelli hale gelen Ege Avcı’nın ailesi için yüksek maliyetler içinden çıkılamaz bir hale geldi. Çocuğunun solunum cihazına bağlı yaşadığını belirten anne İpek Yeşilçam ilaç, mama ve hasta bezi gibi malzemeleri alacak gücünün kalmadığını ifade ederken elektrik zammının da adeta belini büktüğünü söyledi. 150 kilovatsaat sınırının buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve aydınlanma için kullanılan elektrikle kolayca aşılabildiğini ifade eden Yeşilçam, “Bu sınır aşıldığında elektrik faturası katlanmaya başlıyor. Bu uygulamayla bizim gibi ailelerin önüne iki seçenek koyuyorlar ya evde hiçbir elektrikli cihaz kullanmayacağız ya da tasarruf için çocuğumun solunum cihazını belirli aralıklarla çalıştıracağız. Mecburiyetimiz mağduriyete dönüştürülüyor, mağduriyetimiz de zulüme dönüştürülüyor.  Geçen ay 389 lira fatura ödedim. Geçen gün de 437 lira elektrik faturası ödedim. Bu da demek oluyor ki kademeli tarifede benim ödeyeceğim fatura 800 lirayı bulacak. Ege’nin bakımı için 1797 lira bakım maaşı alıyordum son zamlarla 2200 lirayı bulacak bu rakam. Bunun 800 lirasını doğrudan elektriğe ödedikten sonra çocuğumun bakımı için elime kalan paranın yetmesi mümkün değil.” ifadelerini kullandı. Çocuğunun Ağustos ayından beri cihaz kullanmak durumunda olduğunu ifade eden Yeşilçam, cihazı kullanmaya başladıklarından bu yana elektrik faturalarının yaklaşık 3 katına çıktığının altını çizerek, “Engelli yakınları olarak engelli yakınlarımızı yaşatmak için yemeğimizden, suyumuzdan kesmek zorundaydık zaten. Yeni uygulamayla birlikte bu bir zulüme dönüşecek. Şimdiye kadar bir şekilde bir mücadele yürüttük, bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz elbette ki. Ama bizim sesimizi duyurmaya ihtiyacımız var. Ben bu durumda olan tek anne değilim, bu ülkede benim durumumda hatta benden kötü durumda olan sayısız insan var. Çok yakın bir zamanda ülkemizde elektrikleri kesildiği için solunum cihazını çalıştıramayan bir insan yaşamını yitirdi. Kaç tane daha insanın mağdur olması gerekiyor, kaç tane daha insanın canıyla bedel ödemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.