SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Evde hayat, sofrada balık

Bu haber 09 Kasım 2022 - 1:13 'de eklendi.

Özellikle okul çağındaki çocuklarda hem hastalıkların arttığını hem de odaklanma sorunlarının sık yaşandığını belirten Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, çocuklarda beyin ve göz gelişiminin odaklanma üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIN ileride odaklanma sorunu yaşamaması için beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Torbalı’daki Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, “Çocuklar dengeli ve doğru beslenmeli. Sebze ağırlıklı olmak üzere de haftada 2 ya da 3 kere balık ve et tüketmeli” dedi. Çocukların balık tüketmesi konusunda ailelerin genel olarak sorunlar yaşadığını hatırlatan Öztaş, “Çocuklar sorunsuz bir şekilde balık yese bile balık tüketiminde ağır metal içerme tehlikesi olduğu için çocukların balık tüketiminde sınırlamalar bulunuyor” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLAR HANGİ BALIKLARI YEMELİ?

ÇİFTLİK balıkları yem ile beslendikleri için çocukların sağlığı açısından tercih etmemeleri konusunda uyaran Turgut Öztaş, “Bu nedenle çocuklar, yüzey balıkları ya da küçük tuzlu su balıkları tüketmeliler. Çocukların tüketmesi için ülkemizde bulunan hamsi, istavrit, uskumru, sardalya gibi balıklar tercih edilebilir” diye konuştu.

BEYİN VE GÖZ GELİŞİMİ ODAKLANMA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

ÇOCUKLARIN beyin ve göz gelişiminin odaklanmada çok büyük önem taşıdığına özellikle dikkat çeken Öztaş, “Göz gelişimi sorunu yaşayan ve gözü iyi görmeyen bir çocuk okulda tahtayı net göremeyecek. Bu sebepten kitabına ya da defterine bakarken zorlanacak ve odaklanma sorunu yaşayacak” hatırlamasında bulundu. Çocuklarda beyin ve göz gelişimini desteklemek ve ileride odaklanma sorunu yaşamaması için omega-3 takviye edici gıdaların kullanılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Öztaş, “Göz gelişimine özellikle A vitamini ile birlikte olan omega-3 takviye edici gıdanın ciddi katkıları vardır. Çünkü A vitamini katkılı omega -3 takviye edici gıda direkt olarak gözdeki retina tabakasındaki sinir sistemine katkı sağlayarak göz tembelliği gibi göz rahatsızlıklarını engelleyebilir” diye konuştu.

OMEGA-3 TAKVİYESİ SEÇİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

PİYASADA birçok omega-3 takviye edici ürünün bulunduğunu belirten Erol Balıkçılık işletmecisi, şöyle devam etti: “Omega-3 takviye edici gıda tercih ederken ağır metal bulunma riskine, balığın neresinden elde edildiğine, yağ asit oranlarına ve formuna dikkat edilmeli. Ağır metal riskini önlemek için küçük yüzey balıklarından elde edilen balık yağları tercih edilmeli. Omega-3 tercih edilirken içinde doğal olarak Vitamin A ve Vitamin E bulunan takviye edici gıdalar seçilmelidir.” Çocuklarda genellikle 1 yaşından sonra direkt olarak omega-3 desteği öneriliyor. Takviye seçiminde DHA oranı yüksek balık yağı tercih sebebi olmalı. Bununla birlikte çocuğun gelişimi ve sağlık durumu takviye edici gıda tercih ederken büyük önem taşıdığından kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılmalı.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.