SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Evcil hayvanlar için son tarih 30 Haziran

Bu haber 03 Nisan 2024 - 9:24 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, evcil hayvanların kimliklendirilmesi ve aşı kontrolü uygulamaları için başvurularının 30 Haziran 2024’te sona eriyor

2022 yılında uygulanmaya başlanan evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışması için süre uzatılmıştı. Sistemde yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemler henüz tamamlanamazken Tarım ve Orman Bakanlığından kimliklendirme ve aşı kontrolü uygulamaları için ek süre getirilmişti. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 30 Haziran 2024 tarihine kadar evcil hayvanların kaydının yapılması gerektiğini altı çizildi.

YAPILAN açıklamada, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği 31.12.2022 tarihine kadar tamamlanması gereken her yaştan ev hayvanının kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması işlemlerinin, başvurularda yaşanacak yoğunluk, kayıt sisteminde yaşanabilecek problemler ve yeterli mikroçip bulunamaması gibi nedenlerle mikroçip uygulaması ve kayıt işlemlerinin gecikmesi halinde, ev hayvanı sahibi vatandaşların yasal yaptırıma muhatap olmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için; Hayvan sahiplerinin 31.12.2022 tarihine kadar Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmeliğin Ek-1’inde yer alan ‘Beyanname’ ile İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları halinde, mikroçip uygulamasının ve kayıt işleminin takip eden süreçte herhangi bir yasal yaptırım uygulanmadan tamamlanması gerektiği bildirilmişti. Gelinen süreçte kayıt sisteminin kesintisiz olarak çalışması, il/ilçe müdürlükleri ve serbest veteriner hekimlerde yeterli sayıda mikroçip bulunması, ev hayvanı sahiplerince yapılan başvurulara ilişkin işlemlerin gecikme olmaksızın tamamlanması hususları göz önünde bulundurulduğunda; Hayvan hareketlerinin takibi ve hastalıklarının kontrolünde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için 31.12.2022 tarihinden önce “Beyanname” ile bildirimi yapılmış ev hayvanlarına yönelik mikroçip uygulaması ve kayıt işlemlerinin 30.06.2024 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.