SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ev kiraları ‘asgari ücret’ kadar oldu

Bu haber 10 Temmuz 2022 - 1:41 'de eklendi.

İnşaat sektörünün en hareketli olduğu yerlerin basında gelen Torbalı’da kiralar el yakıyor. Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi.

İŞÇİ kenti olarak bilinen Torbalı’da, büyük çoğunluk ise asgari ücretle geçiniyor. Ev arayanları şaşkına çeviren bu durum, kiracıları kara düşündürüyor. Asgari ücreti neredeyse geçen kira fiyatları, ev alma durumu olmayan vatandaşları bir hayli zorluyor.

TORBALI, son 15 yılın en büyük gelişimini inşaat sektöründe yaşıyor. Binlerce yeni dairenin yapımı devam ededursun, ev sahipleriyle kiracılar arasında sıkı bir pazarlık yaşanıyor. Müstakil ev ilçede bulmak hayal olduğu şu günlerde, vatandaşlar sıfır daire alabilmek için sürekli piyasa araştırması yapıyor.

Maddi durumu ve geliri iyi olan vatandaşlar satın alma yoluna giderken, kiracılar ise daha ucuz ev bulabilmek için mahalle mahalle dolaşarak taban patlatıyor.

SON aylarda fiyatların ve kredi oranlarının yüksek olması nedeniyle daire satışlarının da bir hayli düştüğü ilçede kiralık dairelere ilgi daha da artmış vaziyette. Kiralık ev bulmanın Torbalı’da bir hayli zorlaştığını dile getiren emlakçılar, “İlçemiz son yıllarda yapılan yeni konutlarla bir hayli büyüdü. Bu konutların değeri de bir hayli yüksek. İnsanlar da bu nedenle evlerini kiraya vermekten ziyade satmayı tercih ediyor. Bu nedenle kiralık daire bulmak bir hayli güç hale geldi. Mevcut kiralık evlerinde maliyeti bölgelerine göre 3 bin lirayı aşıyor. 15-20 yıllık dairelerde de durum çok farksız değil. İnsanlar kiralamaktan ziyade satmayı daha karlı bir iş olarak görüyor” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.