SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Uzmanlar uyardı: Kardeşler arası kıyaslama yapmak tehlikeli

Bu haber 25 Haziran 2022 - 20:07 'de eklendi.

Uzmanlar, aileleri çocukları arasında kıyaslama yapmamaları konusunda uyardı.

TORBALI’DA psikologlar, genelde ailelerin olumsuz gördükleri davranışları olumlu yönde değiştirme adına kıyaslama yaptığına dikkat çekti. Kardeşler ve komşu çocukları arasında yapılan kıyaslamanın tehlikeli sonuçlar doğura bileceğine dikkat çeken uzmanlar, “Çocuklar arasında yapılan kıyaslamalar, çocukta yetersizliğe özgüven düşüklüğüne neden oluyor. Yetersizlik hisseden çocuk bir süre sonra mutsuzluk diğerlerini kıskanma öfke, hırçınlık gibi durumlar gerçekleştirmeye başlayabiliyor. Her iki durumu yaşayan çocukta da zaten anlaşılmıyorum, yapamıyorum düşüncesi ile ders başarısızlığı özellikle sosyal ortamlardan kaçınma meydana geliyor.

AİLESİNDEN de beni anlamıyor düşüncesi ile anne ve babasından uzaklaşmaya başlıyor. Bunun devam etmesi üzerine yılların birikimi ile bazen istenmeyen olaylar yaşamamıza neden olabilir. Ailelerin özellikle dikkat etmesi gereken çocuğun olumsuz yönlerinden çok olumlu yönlerini ön planda tutmaları lazım” dedi. Çocuklar arasında kıyaslama yapılmamasına dikkat çeken psikologlar, “Örnek verecek olursak iki çocuklu bir ailede yaş aralığı yakın ise bir başarılı, biri başarısız ise başarılı olan çocuğunuzu diğer çocuğunuzla kıyaslamak yerine onun olumlu ölümlü yerlerini başardığı yerleri ortaya çıkartarak onu motive etmeliyiz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.