SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da üretilen bu ürün izin ile üretiliyor

Bu haber 14 Temmuz 2022 - 3:38 'de eklendi.

Zengin ve verimli topraklara sahip olan Torbalı’da milyonlarca ton sebze-meyve üretiliyor. İlçede sınırlı şekilde üretilen patates, izin alınamadan ilçede üretilemeyen tek ürün.

PATATES üretimi Torbalı’da fazla yaygın olmayan ürünlerin başında geliyor. Oldukça sınırlı sayıda üretimi gerçekleştirilen patatesi, her çiftçi öyle istediği yerde yetiştiremiyor. Karantinaya tabi ürünler listesinde yer alan patates, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden gerekli izin alınmadan üretilemiyor.

ÖZELLİKLE patates üretimini tehdit eden en büyük hastalık olan ‘Siğil Hastalığı’ Türkiye’nin yemekli patates ihtiyacını ithal etmesine dahi neden olabilir. Bu tarz zararlı hastalıklarında önüne geçilmesi amacıyla, patates üretimi izne tabi bir şekilde yapılıyor. Gerekli izinler alınmadığı takdir de hiçbir şekilde üretim gerçekleştirilemiyor.

İLÇEMİZDE sulanabilir arazinin çokluğu nedeniyle çeşitli sebze ekimi-dikimi yanında pamuk, incir, zeytin, şeftali, hububat ekimi-dikimi ve son yıllarda yoğun olmak üzere çiçek ve sebze seracılığı da yapılıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.