SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da domuzlar mahalleye indi

Bu haber 30 Temmuz 2022 - 3:21 'de eklendi.

Ahmetli Mahallesi’nde çiftçilik yapan yüzlerce vatandaş, domuzların sebze ve meyvelerine verdiği zarardan dolayı zor durumda. Mahalleli gece bile nöbet tutmak zorunda kalıyor.

SON yıllarda domuz istilası ile zor günler geçiren Ahmetli’de bu sezon da alarm verildi. Tarlalara ve ürünlere büyük bir zarar veren domuzlar dağlık bölgelerden yavaş yavaş inmeye başladı. Geçtiğimiz yıl ektikleri mısır, domates, karpuz, şeftali gibi mahsullere zarar veren yaban domuzlarıyla bas edemeyen Ahmetli Mahallesi çift­çileri ise sıkıntıyı nöbet tutarak gidermeye çalışmıştı.

EKTİKLERİ karpuz, mısır gibi ürünleri­nin büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, gece gündüz tarlada ellerinde silahlarla nöbet tutuyordu. Bu yıl da domuzların yavaş yavaş tarlalara girmeye başladığını belirten köylüler, çiftçilerin yüzde 20’sinin tarla çevresine elektrikli tel döşeyerek önlem aldığını, diğer çiftçilerin de silahla nöbet tutmaya başladığını söyledi.

DOMUZLARA karşı farklı önlemler alınmaya başladığını ifade eden Mahalle köylüler, “Bu bölgede her yazın gelmesiyle domuzlar çiftçilerimizin tarlasına büyük bir zarar veriyor. Özellikle zeytin ağaçlarını parçalıyorlar. Temmuz-Ağustos aylarında ise mısır, karpuz gibi ürünlere mahvediyorlar. Geçtiğimiz yıl çok mağduriyet oluştu. Bu yıl da şikayetler gelmeye başladı. Önlem alan da var, almayan da. Önlem almayan çiftçimiz maddi sıkıntı yaşayacaktır. Önlem alan çiftçi ise tarlasının çevresini elektrikli telle çevirdi. Bu yıl zararın çok yüksek bir seviyede olmaz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.