SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Et parçalama tesisleri ve kasaplara denetim

Bu haber 28 Kasım 2022 - 0:40 'de eklendi.

Torbalı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kırmızı et parçalama tesisleri, kırmızı et işleme tesisleri ve kasaplarda denetim yaptı. Denetime tabi tutulan üretim yerlerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Hijyeni Yönetmeliği esaslarına göre üretim yapıp yapmadıkları incelendi.

TORBALI ilçe merkezinde faaliyet gösteren çok sayıda işletme denetlenirken, bazı işletmelere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince cezai işlem uygulandı. Denetime tabi tutulan üretim yerlerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Hijyeni Yönetmeliği esaslarına göre üretim yapıp yapmadıkları incelendi. İşletmelerin ürettikleri ürünlerden numuneler alınarak söz konusu gıda maddelerinin Türk Gıda Kodeksine uygun olup olmadıkları kontrol edildi.

YAPILAN denetimlerde 13.02.2015 tarihinde yürürlüğe giren  Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında işletmecilere bilgi verildi. Tebliğ gereği perakende satış yerlerinde dökme olarak tavuk ürünlerinin satışının yapılamayacağı, kıyma, hazırlanmış kırmızı et ve kanatlı eti karışımlarının (köfte, baharatlı et ve tavuk vb.) ancak tüketicinin talebi üzerine anında hazırlanıp satışa sunulabileceği, çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak ve ambalaj bütünlüğü bozulmadan piyasaya arz edilip perakendeci tarafından satılabileceği konularında satış yerleri uyarıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.