SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Et fiyatlarında yükseliş yenden başladı… 1 kilo kıyma 475 lira!

Bu haber 29 Ocak 2024 - 2:07 'de eklendi.

Yılbaşından bu yana ete yüzde 8 zam geldiğini belirten İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara , “İthal et baskısı nedeniyle ette 475 liraları, 500 liraları konuşuyoruz. Oysa bu baskı olmasaydı, 600’lü rakamları konuşuyor olacaktık. İçinde bulunduğumuz enflasyonist ortamda et fiyatları artmaya devam edecek” dedi. Kasap Cumali Barak da işlerinin yüzde 70 azaldığına vurgu yaptı

UZUNCA bir süredir yatay seyreden kırmızı et fiyatları, yeniden tırmanışa geçti. 45 gün önce 420 lira olan bir kilo kıymanın fiyatı, bir hafta önce 460 liraya, önceki gün de 475 liraya yükseldi. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, yılbaşından itibaren kırmızı ete yüzde 8’lik bir zam geldiğini belirtirken, içinde bulunduğumuz enflasyonist ortamda et fiyatlarının artmaya devam edeceğini duyurdu. İthal et baskısına dikkat çeken Başkan Şenkara, üreticinin küstürüldüğüne vurgu yaparken, Kasap Cumali Barak da 45 gün içerisinde gelen fiyatlar nedeniyle işlerinin daha azaldığını, insanların artık 100 gram kıyma almaya başladığını söyledi.

ŞENKARA: BU KADARLIK ZAMMIN KONUŞULMASINI DOĞRU BULMUYORUM

ET fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, 31 Aralık’tan bu yana ete yüzde 8’lik zam yapıldığını, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda bu zammın, diğer zamların yanında çok düşük kaldığını söyledi. Bir bakıma, eski fiyatlardan et satmaya devam ettiklerini belirten Başkan Şenkara, “Evet; 30-40 lira gibi bir zam geldi ancak 500 liraya denk gelen kemikli ette bu kadar zammı konuşmayı doğru bulmuyorum açıkçası” dedi. Başkan Şenkara, önümüzdeki süreçle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, bunu açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. İthal et baskısıyla fiyatlar yerinde duruyor, ya da çok az arttı. İthal et baskısı olmasaydı, etin fiyatı olarak bugün 600’lü rakamları konuşuyor olurduk. Ama ithal et, ters etki yaratıyor. Şöyle ki; üretici, yetiştirdiği hayvanı, mevcut piyasa baskısı yüzünden piyasa fiyatı üzerinden satmak zorunda kalıyor ve üretmekten vazgeçiyor. Bu da önümüzün çok karanlık olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki süreçte, her şeyde olduğu gibi ete de zam geleceğini öngörmek hiç de zor değil.”

BARAK: RAKAMLARI GÖREN VATANDAŞ, 100 GRAM KIYMA İSTİYOR

İZMİR’İN tanınmış kasaplarından Cumali Barak, dana karkasın 295 liraya yükseldiğini, 45 gün önce 420 liraya sattıkları 1 kilo kıymanın fiyatının bir hafta önce 460 liraya, önceki gün de 475 liraya yükseldiğini anlattı. Artan rakamlar nedeniyle iş hacminin yüzde 70 oranında daraldığına vurgu yapan Barak, şu açıklamayı yaptı: “1 kilo kıyma, geçen hafta 460 liraydı. Şimdi 475 lira. Önümüzdeki Perşembe günü bu rakamın 500 lirayı bulacağı öngörülüyor. 1 kilo bonfile 780 lira, biftek 680 lira, dana kuşbaşı 550 lira. Eskiden haftada 5-6 but alırdım ve hepsini satardım. Şimdi haftada iki but satamıyorum. İş hacmimizdeki daralma yüzde 70’i buldu. Vatandaş, rakamları görünce, 100 gram kıyma istemeye başladı. Kepenk kapatma noktasına geldik.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.