SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Et alamayan emekli, kemiğe bile ulaşamıyor

Bu haber 12 Şubat 2024 - 23:32 'de eklendi.

Yüksek enflasyon karşısında alım gücünü kaybeden ve temel gıda ürünlerine ulaşmakta dahi zorluk çeken emekliye kırmızı et ‘hayal’ oldu. Artan et fiyatlarının ardından emeklinin kemik kaynatması bile artık çok zor.

KASAPLARDA dana kuşbaşının kilosu ortalama 550 TL’den kıymanın kilosu ise ortalama 500 TL’den satılıyor. 10 bin lira emekli maaşı alan bir vatandaş bir aylık maaşıyla yalnızca 18 kilo kuşbaşı et alabilirken ortalama 20 kilo kıyma alabiliyor. Artan hayat pahalılığı karşısında ezilen emeklinin ete ulaşması neredeyse imkansız hale gelirken kemik almak bile zorlaştı.

BİR paket kemiğin 60 liraya ulaşmasıyla, ortalama bir tencere kemik suyu için gereken 3 paket kemik maliyeti 180 lirayı buluyor. Bugün en düşük emekli aylığıyla geçinmeye çalışan bir vatandaş tüm maaşıyla yalnızca 55 tencere kemik suyu kaynatabiliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.