SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sporcuların doğal dopingi: Hacamat

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 0:37 'de eklendi.

Zindelik ve güç vermesi nedeniyle, Torbalı’da bazı sporcular sağlıklı oldukları halde spor öncesinde hacamat yaptırıyor. Spor yapmadan 24 saat önce yaptırılan hacamat ya da kuru kupa tedavisi ile sporcular Kasların kanlanmasını ve kas gücünü artırıyor.

TORBALI’DA sporcular hacamat ile maçlara hazırlanıyor. Torbalı’da hacamat yapan uzmanlar, hacamat yapılan sporcunun daha sağlıklı ve zinde olduğunu söylüyor. Hacamat sayesinde sporcuların toksinlerinden arındığını ve ciddi anlamda direnç kazandığını söyleyen hacamat uzmanları, maç öncesi uygulanan hacamatın sporcuların performansını artmasını sağlayacağını ifade etti. Uzmanlar, “Kasların kanlanmasını ve kas gücünü arttırır, kas ve tendonların esnekliğini arttırır, kemiklerde de sağlamlık oluşturur ve özellikle tarama hacamatı sinir sistemi ve reflexler üzerine güçlü detoks ve yenileme etkisi yapar. sinir hücre tamiri, reflekslerin hızlanması, hücre yenilenmesini sağlar” dedi.

70 FARKLI HASTALIĞA İYİ GELİYOR

SPORCULAR bu uygulamadan çok memnun kalıyor. Eskilerin değimi ile kupa çekmek diye de tabir edilen hacamat vücuda 37 yerden uygulanabiliyor. Hacamatın migren, sinüzit, baş ağrısı, karaciğer yağlanması, yüksek tansiyon, kısırlık başta olmak üzere 70 farklı hastalığa iyi geldiği ifade ediliyor. Hacamat yapıldıktan sonra sporcunun 1 gün sonra turnuvalara daha iyi döndüğünü söyleyen uzmanlar, “Bu uygulama Avrupa’da çok yaygın. Vücudun birçok bölümüne konulan kupalar havası aldırılmak sureti ile yukarı çekiliyor. Bu çekim sırasında vücuttaki toksin maddeler atılıyor. Hacamat uygulanan kişi kendisini daha iyi hissediyor” dedi. “Pekçok başarılı sporcunun tercih ettiği bir yöntemdir. Doğal dopingtir” diyeek sözlerine son verdi. CEMİL ZEYBEKER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.